Перейти к содержанию

Новости Дизайнер квестів Cyberpunk 2077 відповів на критику слабкої нелінійності сюжету

Новостник

Рекомендуемые сообщения

• Новостник

Нещодавно дизайнер квестів Cyberpunk 2077 Павло Саско (Pawel Sasko) провів стрім, під час якого відповів на критику проекту – люди вважають, що Кіберпанк занадто лінійний. На думку фахівця, гра все ж таки надає «божевільний обсяг» варіативності.

rssImage-f604c8563e4930e97a17eac377ca064c.jpeg

Саско впевнений, що основна причина скарг полягає у завищених очікуваннях геймерів. Особливо на тлі варіативності в The Witcher 3 користувачі чекали таких же помітних наслідків від прийнятих рішень у Cyberpunk 2077.

"Репліки у діалогах впливають на перебіг завдань у «Кіберпанку» — вони виконані з упором на нелінійність. Також є система рандомізації, через що ви не отримаєте два однакових проходження. Це просто неможливо."

Павло Саско

00213.nfdhiIF.thumb.jpg.f04e82bb97bbdf5c7fb6f03b4870344c.jpg

Головним сюжетним гілкам також дісталося на горіхи. На їхній захист дизайнер уточнив, що найнелінійніша з них — лінія з Такемурою. Його смерть значно впливає на історію, але, як тільки геймери дізналися, що його можна врятувати, це стало практично вибором без вибору. «Таким чином, у головах гравців хід квесту перетворився на щось лінійне. Хоча це зовсім не так», - нарікає девелопер. Адже є й невеликі місії, які впливають на оточення та історію в меншому масштабі.

Далі Саско говорить про сприйняття нелінійності, мовляв, кожен бачить її по-своєму. Якщо геймери чекали розвилок на кшталт фіналу DLC Blood and Wine або навіть у стилі другого «Відьмака», то розробники дивляться на нелінійність ширше.

"Якщо використовувати таке строго визначення варіативності, тоді ви прийдете до висновку, що важливі тільки основні сюжетні гілки і нічого більше. <…> На мій погляд, [скарги] трохи перебільшені, хоча я й не заявляю, що ми виконали чудову роботу. Думаю, все нормально, але могло бути краще. Ми знаємо, як зробити краще. Я чекаю на більше як від себе, так і від команди."

Павло Саско

Тим часом CD Projekt RED продовжує працювати над доповненням Phantom Liberty — його випустять колись 2023 року. За словами розробників, проект стане найбільшим DLC в історії компанії.

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.