Перейти к содержанию

Новости ЗМІ: Blizzard звільнила менеджера WoW Classic, який виступав проти системи рейтингу співробітників


Новостник

Рекомендуемые сообщения

  • Новостник

Скучили за скандалами, пов'язаними з корпоративною культурою в ігрових студіях? Нову порцію саме приніс Джейсон Шрайєр (Jason Schreier). За його даними, з Blizzard пішов один із розробників World of Warcraft Classic. Той висловив свою незгоду із поточною системою рейтингу співробітників, яка змушувала його ставити колегам негативні оцінки.

rssImage-173aba72469e230aba5c90ecfc153a62.jpeg

Йдеться про спеціальну систему оцінки трудящих, яку запровадили у Blizzard у 2021 році. Менеджерам доводиться використовувати так звану таблицю ранжирування, де на дзвоноподібної кривої розташовані підлеглі. Крім того, існує квота приблизно в 5% - через неї керівники зобов'язані виставляти частині співробітників низькі оцінки. Тим, хто потрапив під роздачу, змінювали статус, через що ті могли втратити премію і можливість отримати підвищення в найближчому майбутньому.

Подібним інструментом користуються деякі корпорації на кшталт Amazon та IBM. Однак згодом частина з них відмовляється від таблиць ранжирування через негативну реакцію персоналу. Наприклад, Microsoft ліквідувала подібну практику у листопаді 2019 року.

00216.VF_prDZ.thumb.jpg.659290a374e6a6a16a45416f332458c9.jpg

Як пише Bloomberg, минулого тижня спів-керівник розробки WoW Classic Браян Бірмінгем (Brian Birmingham) написав колегам листа, в якому висловив невдоволення поточною системою рейтингу. За його словами, протягом двох років йому та частині інших менеджерів вдавалося оминати заповнення квоти, щоб не видавати підлеглим негативні оцінки. Проте нещодавно Бірмінгема все ж таки змусили знизити статус одного зі співробітників, щоб укластися в норму.

Далі він розповідає, що керівництво бачить у подібній системі можливість знаходити працівників, які показують погані результати, та мотивувати їх ставати кращими. У розмові з виданням представник Blizzard уточнив, що процес оцінки співробітників необхідний, щоб сприяти високим результатам роботи, а також давати недотягуючому персоналу чесний зворотний зв'язок, що винагороду та план для поліпшення своїх показників відповідають їх рівню.

Проте сам Бірмінгем упевнений, що такий підхід лише стимулює конкуренцію всередині колективу, викликає у людей бажання саботувати роботу один одного, а також заважає творчості. Крім того, через ранжування деякі співробітники спеціально шукають слабкі команди, в яких вони будуть найбільш ефективними.

00217.foN-NW7.thumb.jpeg.a67fd2fdd9e6bfd1790a46bc00d22a08.jpeg

Со-керівник написав, що відмовляється працювати в Blizzard, поки компанія використовує цей інструмент. «Якщо цю систему скасують, можливо, мою Blizzard ще вдасться врятувати. Якщо це станеться, я з радістю продовжу в ній працювати», - підкреслив Бірмінгем. До того, як розіслати листа, менеджер розповів великій групі колег про свій намір покинути компанію. Пізніше його запросили до відділу кадрів, щоб уточнити його подальші дії, після чого звільнили.

Пізніше Бірмінгем відреагував на статтю — за його словами, згаданого листа журналістам передав не він, і ніхто з ним не зв'язувався. Він також поділився, що керівництво ABK насаджує систему рейтингу, яку він назвав токсичною, попри незадоволення багатьох у компанії.

За статтею Bloomberg пройшовся і один із продюсерів World of Warcraft Classic Джош Грінфілд (Josh Greenfield). З його слів, Бірмінгем не давав згоди на публікацію.

"Напевно «журналіст», який написав статтю, жодного разу не задумався, яких збитків його матеріал може завдати цій людині. Він просто хотів гучну ексклюзивну новину. Тут варто поаплодувати лише хоробрості героя, який опинився в центрі історії."

Джош Грінфілд

Проте сам Шрайєр запевняє, що намагався зв'язатися з Бірмінгемом кілька днів тому. Якщо вірити репортерові, він написав менеджеру одразу на кілька адрес. «Звичайно, я співчуваю, але це дуже важлива історія про розробника, який робить щось незвичайне у відомій компанії. Було б дивно не розповісти про це», – відповів Шрайєр одному з користувачів.

Тим часом Бірмінгем хоче повернутися до Blizzard, якщо йому дозволять боротися з системою рейтингу співробітників зсередини.

 

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

 

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

  Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

×
×
  • Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.