Перейти к содержанию

Новости Digital Foundry: рейтрейсинг в Elden Ring придатний лише для скріншотів


Новостник

Рекомендуемые сообщения

  • Новостник

Фахівці Digital Foundry були приємно вражені, коли FromSoftware без гучних анонсів додала в Elden Ring підтримку трасування променів з патчем 1.09.

rssImage-a20cd278c21e629155873c4f8682f098.jpeg

Томас Морган (Thomas Morgan) протестував роботу цієї системи на всіх платформах та поділився своїми висновками.

  • Рейтрейсинг можна увімкнути лише на ПК, PlayStation 5 та Xbox Series X. Для молодшого брата, Series S, функція недоступна.
  • На консолях потрібно вибрати графічний режим Якість, після чого відкриється можливість включити трасування променів.
  • ПК-гравці можуть також вибрати, наскільки інтенсивно технологія має працювати із запропонованих рівнів: низько, середньо, високо, максимально.

00455.XggumUw.thumb.png.8b7a26e6733bd3d9c030a66794537db4.png

  • Томас зазначив, що рейтрейсинг в Elden Ring впливає лише на тіні та навколишню оклюзію.
  • На PS5 та Xbox Series X технологія рейтрейсингу працює практично ідентично. Тіні від об'єктів стають м'якшими та натуральнішими. Особливо це помітно ввечері та рано вранці, коли сонце біля горизонту.
  • Але є недоліки. Вогнища та смолоскипи в приміщеннях, як і раніше, не змушують персонажів відкидати тіні. Також на віддалених об'єктах уповільнюється анімація. Тобто тінь не встигає за господарем, але це трапляється рідко. Також у кат-сценах видно, що рейтрейсинг не працює.
  • Також включення трасування променів на консолях знижує роздільну здатність зображення. Якщо у звичайному режимі якості можна побачити картинку в 4K, то рейтрейсинг змушує консолі стискати до 1620p.

00456.LVQ4JzB.thumb.png.b588c19d68044da66c89d18be34d4bc2.png

  • На ПК навіть мінімальний рівень використання трасування променів дає помітні покращення картинки. Помітні відмінності при переході на середній. Але якщо поглянути на високий і максимальний рівні, вони мало відрізняються. Найбільш збалансованим виглядає високий рівень рейтрейсингу. Приблизно таку картинку можна побачити на консолях. Перекочувала сюди проблема зі швидкістю анімації тіней на відстані. Яскраво видно це при погляді на браму Грозового пагорба.
  • Але Томас вважає, що всі ці графічні покращення не варті тих втрат у продуктивності, які приносить із собою рейтрейсинг. На PS5 частота кадрів із 45 одиниць падає до 30, а часом навіть нижче. Ці зниження продуктивності впливають гру і можуть зіпсувати досвід проходження.
  • На Xbox Series X ситуація трохи гірша. У середньому у тих самих геймплейних сценах консоль видає до п'яти fps менше. А значить, падіння нижче 30 кадрів відбуватимуться частіше.

00457.grK2sc5.thumb.png.763c4a32338f708f9b8597ce67af22df.png

  • Продуктивність на ПК залежить від конфігурації. У тестах Digital Foundry використовувалися різні комп'ютери. У середньому продуктивність знижується на 35 % при включеному рейтрейсингу. Увімкнення технології може збільшити затримку введення до 180 мілісекунд. Парувати атаки за таких умов дуже складно.
  • FromSoftware досі не додала до ПК-версії гри підтримку DLSS, FSR 2 або XeSS, які могли б компенсувати втрати продуктивності від трасування променів.

Томас дійшов висновку, що рейтрейсинг до Elden Ring не виправдає очікувань. На консолях досі є проблеми з продуктивністю та без трасування променів, а вона лише посилює їх. На ПК технологія дає не настільки відчутні поліпшення, щоб жертвувати кількість кадрів і чутливістю. Тому Томас не рекомендує включати рейтрейсинг під час проходження, але функція відмінно підійде для яскравих скріншотів на заході сонця.

 

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

 

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

  Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

×
×
  • Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.