Jump to content

Новости Актриса озвучення Ади Вонг у ремейку RE4 звинуватила незадоволених у расизмі та сексизмі

Новостник

Recommended Posts

• Новостник

Навколо англійського голосу Ади Вонг у новій Resident Evil 4 розгорілася драма - деякі користувачі визнали акторську гру Лілі Гао (Lily Gao) невиразною   розкритикували артистку в соцмережах. Нещодавно Гао поділилася своїм поглядом на ситуацію.

rssImage-4dbbe5c54ba6b72e86951b92eed3d6a5.jpeg

Актриса звинуватила незадоволених геймерів у сексизмі та расизмі. З її заяви випливає, що оригінальний образ Ади був ходячим стереотипом — надто сексуальною фатальною азіаткою. Гао ж, мовляв, запропонувала менш шаблонне бачення персонажа.

"Стати першою азіатською актрисою, яка виконала роль Ади Вонг в іграх Resident Evil, — це велика честь для мене. Я завжди буду вдячна продюсеру та режисеру за вибір на користь автентичної репрезентації. На жаль, з релізом гри я знову зазнала болю знайомого почуття — мені тут не місце. Хоча критика була очікуваною, це не перший випадок, коли кольорова актриса стикається з цькуванням на ґрунті сексизму та расизму лише тому, що вона причетна до проекту.
Неавтентичний підбір акторів закріплює нездоровий образ, який дедалі більше розлюднює ту чи іншу групу. Досить зациклюватися на сексуалізованих, еротичних та таємничих азіатках — настав час віддати належне всім типажам азіатських жінок. Моя Ада – виживальниця. Вона добра, справедлива, винахідлива і дотепна. Вона непередбачувана, сильна і точно не стереотипна."

Історія Ади в рімейку RE4, швидше за все, продовжиться — за чутками, до кінця року в хорор-екшен додадуть кампанію Separate Ways, де найманці відведено головну роль.

Edited by Трейдер (see edit history)