Jump to content

Новости Творець LittleBigPlanet та Dreams залишає Media Molecule

Новостник

Recommended Posts

• Новостник

Марк Хілі (Mark Healey) - співзасновник і креативний директор Media Molecule, який приклав руку до платформерів LittleBigPlanet і конструктора Dreams. Через 17 років роботи він залишає студію.

rssImage-68d8300eeea773007d4400c497abb5f6.jpeg

Про це розробник повідомив у своєму твіттері:

"Отже, через сімнадцять неймовірних років після створення Media Molecule я вирішив, що мені час покинути рідне гніздо, вирушивши в плавання і проклавши новий курс. Сьогодні мій останній день у студії.
Я пишаюся, що приклав руку до LittleBigPlanet, Dreams та інших проектів. Мені пощастило, що я був пліч-о-пліч з по-справжньому прекрасними людьми та талановитою спільнотою, якою я продовжую захоплюватися.
Але сильний вітер тягне мене за собою, пробуджуючи моє піратське серце. Я не стаю молодшим, тому збираюся на якийсь час надати себе цим вітрам і подивитися, куди вони мене занесуть.
Вперед до нових починань, слідуючи поклику серця і пізнаючи незвідане! Йо-хо-хо і пляшка рому — я вирушаю в піратську пригоду (ту, яка включає створення ігор)!"

Через піратські метафори можна подумати, ніби Хілі переходить до роботи над Sea of Thieves в Rare. Однак підтверджень цьому поки що немає.

Хілі став співзасновником Media Molecule у 2006 році після роботи в Bullfrog та Lionhead, де він працював разом з Пітером Моліньйе (Peter Molyneux) над Magic Carpet, Dungeon Keeper, Black & White та Fable. У Media Molecule девелопер був креативним директором перших двох LittleBigPlanet, а потім перейшов до розробки Dreams як керівник.

Зазначимо, що Хілі оголосив про звільнення через кілька днів після новини про закінчення підтримки Dreams . Студія перестане підтримувати гру, щоб зосередитись на виробництві неанонсованого проекту.

У грудні Media Molecule оголосила, що її співзасновник та арт-директор Карім Еттуні (Kareem Ettouney) також залишить компанію на початку 2023-го.

Edited by Трейдер (see edit history)