Перейти к содержанию

Новости Швидко працює і ще швидше розряджається огляди ASUS ROG Ally

Новостник

Рекомендуемые сообщения

• Новостник

Сьогодні стартували попереднє замовлення ROG Ally — портативного ПК від ASUS. Західні журналісти вже випробували пристрій та спробували відповісти на запитання: чи може він конкурувати зі Steam Deck?

rssImage-b4617946c9180e3e20206a8c98312708.webp

Але для початку нагадаємо характеристики девайсу:

• Операційна система: Windows 11 Home.
  • Процесор: AMD Ryzen Z1 Extreme з архітектурою Zen 4 – 8 ядер, 16 потоків, до 5,1 ГГц.
  • Графічний прискорювач з RDNA 3 - 12 обчислювальних блоків, 8,6 терафлопс, 4 Гб відеопам'яті, до 2,7 ГГц.
  • Оперативна пам'ять: 16 Гб (двоканальна, LPDDR5).
  • 7-дюймовий сенсорний IPS-екран з яскравістю 500 ниток і склом Corning Gorilla Glass з покриттям антивідблиску.
  • Роздільна здатність 1080p і частота оновлення 120 Гц (AMD FreeSync Premium).
  • SSD: 512 Гб NVMe M.2 (є слот для MicroSD).
  • Габарити: 280 мм х 113 мм х 39 мм.
  • Акумулятор: 40 Втч.
  • Вага: 608 р.
  • Шум при навантаженні: 20 дБ.

Замовлення можна оформити на Best Buy та сайті ASUS за $699. У продаж пристрій надійде 13 червня, а в третьому кварталі вийде ROG Ally із процесором AMD Ryzen Z1 (6 ядер та 12 потоків) за ціною $599.

01158.MLiqsRb.png.36343a3d53cd4f18ad7078884c83b05b.png

Продуктивність Steam Deck та ROG Ally у різних режимах.

Якщо підсумовувати враження критиків, то картина така:

Плюси

• Висока продуктивність.
  • Якісний екран.
  • Тихий вентилятор.
  • Швидка зарядка.

Мінуси

• Мінімальний час автономної роботи: 2–4 години в іграх.
  • Незручний інтерфейс Windows погано підходить для портативних ПК.
  • Кнопки іноді западають. ASUS обіцяє виправити це до релізу.

01159.ezop1qH.thumb.png.ac13f227ca35231e880655a57dbed5d3.png

Енергоспоживання у різних іграх.

IGN — 8/10

"ASUS ROG Ally відчувається як портативний пристрій для Game Pass, якого хотіли багато фанатів. Незважаючи на не найнезручніший інтерфейс, невеликий час автономної роботи та відсутність тачпадів у стилі Steam Deck, цей девайс здатний здивувати. Завдяки чудовому екрану з роздільною здатністю 1080p, вражаюче яскравому та ідеально підходить для гри на ходу в будь-яких умовах, потужному залізу та прийнятній ціні ROG Ally дійсно може стати конкурентом Steam Deck, на який ми так чекали."

Роберт Андерсон (Robert Anderson)

The Verge — 5/10

"Я принципово вважаю, що портативний ігровий ПК не може називатися по-справжньому портативним, якщо час автономної роботи та інтерфейс не розрахований на гру в дорозі. Я також вважаю, що більшості людей, зацікавлених у цьому пристрої, краще доплатити $300 за наш улюблений ігровий ноутбук (від ASUS, звичайно). Якщо вам реально потрібен портативний девайс, заощадіть пару сотень доларів, купивши Steam Deck за $400 і додавши до нього власний невеликий SSD."

Вьеран Павич (Vjeran Pavic)

Polygon - без оцінки

"Я вважав, що після огляду за звичкою повернуся до Steam Deck. Але поки він все ще лежить у моїй тумбочці. Я навіть продовжив проходити Octopath Traveler 2 на ROG Ally, легший корпус і яскравіший екран які роблять його ідеальним для довгих нічних пригод у фантастичних світах. Тому, дорогий читачу, я не можу сказати, що краще: Steam Deck або ROG Ally - обидві "портативки" просто чудові."

Кріс Плант (Chris Plante)

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.