Перейти к содержанию

Новости Rockstar забанила блог свого колишнього технічного директора — він руйнував містику Rockstar

Новостник

Рекомендуемые сообщения

• Новостник

Нещодавно  писали про Оббе Вермея (Obbe Vermeij ) — технічного директора Rockstar North з 1995-го по 2009-й. В особистому блозі він розповідав багато цікавого про «внутрішню кухню» Rockstar Games, включаючи скасовані проекти. Потік новин тривав недовго: компанія попросила Вермея прибрати його записи.

rssImage-f8d214ff04790bbdc6e8712eeda1dce3.jpeg

Про це пише сам Вермій:

"Шкода, що ви все пропустили.

Сьогодні (22 листопада 2023-го) я отримав листа від Rockstar North.

Схоже, когось із великих шишок засмутив мій блог. Я щиро думав, що ніхто не заперечуватиме, щоб я розповідав про ігри 20-річної давнини, але я помилився. Там щось про те, як це руйнує містику навколо Rockstar або типу того.

Ну що ж.

Цей блог не настільки важливий для мене, щоб злити моїх колишніх колег з Едінбургу, тому я його закриваю.

Може, залишу кілька статей з байками, які нікого, крім мене, не торкаються.

Дуже хотів би, щоб Rockstar сама розповіла про розробку трилогії GTA, але, схоже, найближчим часом цього не станеться.

Може, знову спробую за десяток-другий років.

До наступного разу. Оббі."

У блозі Вермей розповідав не тільки про GTA III, Vice City і San Andreas, а й про скасовані проекти Rockstar — зомбі-екшен Z і шпигунський бойовик Agent.

У співробітників великих компаній (особливо з високими посадами на зразок технічного директора) після звільнення часто діють договори про нерозголошення, які забороняють розкривати деталі про внутрішню кухню колишнього роботодавця. Але, по-перше, у таких договорів зазвичай є термін давності, а по-друге, Вермій, судячи з його реакції, під такими обмеженнями не знаходився (або термін давно минув).

Фраза про «містику Rockstar», швидше за все, відсилає до відносин компанії із зовнішнім світом: Rockstar дійсно намагається підтримувати ауру загадковості навколо себе.

Це проявляється в різних аспектах: наприклад, боси компанії на кшталт Сема Хаузера (Sam Houser) рідко дають інтерв'ю, а екшен Agent формально так ніколи і не скасували — датою остаточної смерті гри прийнято вважати день, коли її прибрали з офіційного сайту Rockstar.

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.