Jump to content

Новости Сценарій Silent Hill: Ascension писав не ШІ, наполягає розробник. Очевидці сумніваються

Новостник

Recommended Posts

• Новостник

Експериментальний фритуплей-серіал Silent Hill: Ascension виявився таким поганим, що користувачі Мережі почали роздмухувати напівжартівливу теорію про те, ніби сценарій згенерував штучний інтелект. Очевидно, теорія зачепила розробників з Gena Genvid — глава компанії навіть дав серйозний коментар, чому це не так.

rssImage-68bf498240d72e7f570d9de38c707dc6.jpeg

На днях у «Твіттері» завірусився один із діалогів Silent Hill: Ascension. Відбувається деяка чортівня (Сайлент-Хілл!), персонажі потрапляють у ліс, натикаються на незнайомця і наставляють на нього рушницю. Розпочинається розмова:

"— Зачекайте. Не стріляйте! Будь ласка!
— Що ти тут робиш? Тебе могли вбити.
—Я тільки збираю дикі ягоди. Присягаюся. Я знайшов неподалік чудові кущі горобини.
— Ти бачив тут щось незвичне?
— О, тепер, коли ви спитали, я зрозумів, що бачив щось дивне в цих лісах.
— Ти?
— Я збираю ягоди та інші плоди вже кілька сезонів. Люблю робити варення! Продаю їх у місті. Можу і вам дати. Може, вам і вашій родині сподобається?
— Тобі варто йти далі. Ти на моєї власності.
— Ну, вибачте за це. Що ж, тоді піду своєю дорогою."

Спочатку теорія про ШІ виставлялася швидше як жарт, але потім користувачі виявили, що Genvid багато цікавиться ШІ-технологіями, а представники компанії кілька місяців тому згадували, що хочуть застосовувати ШІ у всіх своїх майбутніх проектах - виходить, включаючи Silent Hill: Ascension.

Втім, під час запуску Ascension глава Genvid давав інтерв'ю, де заявив наступне: компанія розглядала ідею застосувати ШІ для анімацій і сценарію в своєму проекті за Silent Hill, але відмовилася від цього на ранніх етапах виробництва.

Тоді розробників не влаштував результат: наприклад, в одній із згенерованих сцен персонаж брав щось із холодильника, сідав і повторював одну і ту ж фразу п'ять разів. Звучить моторошно, звичайно (щось рівня All work and no play makes Jack a dull boy), але сцена не повинна була ставати хорором.

Щоб припинити подальше поширення чуток про ШІ-натуру Ascension, сьогодні глава Genvid Джейкоб Навок (Jacob Navok) опублікував ще один коментар:

"Кожне слово в Ascension написане реальними людьми, багато хто з — професіонали з довгими кар'єрами, що включають роботу над проектами Telltale, Pixar, God of War: Ragnarök, Resident Evil Village та багато іншого. З понад 100 000 слів у нашій грі жодного не написано через машинне навчання або ШІ. Усі вони— результат ретельної роботи талановитої команди."

Джейкоб Навок

За словами Навока, в 2021 році Genvid відчувала можливості ШІ, але результати виявилися не надихаючими: Навок вважає, що до повноцінного застосування ШІ в творчих задачах при виробництві ігор ще дуже далеко. ШІ навіть не справився з модерацією чату під час релізу Ascension — чат довелося відключити і шукати більш ефективне рішення.

"У нас є команда аніматорів, що працюють над Ascension, команда сценаристів, що пишуть сценарії, і дизайнери за розповіддю, які займаються системою виборів. Мати на увазі інше — означає говорити завуальовану образу талановитим людям, які старанно працювали, щоб створити щось, чим вони пишаються."

Джейкоб Навок

Втім, навіть якщо би авторів Silent Hill: Ascension не звинувачували у зловживання ШІ, гру би це не врятувало: крім поганої розповіді користувачі скаржаться на зубороздрібну монетизацію.

Edited by Трейдер (see edit history)