Перейти к содержанию

Новости Батько Fallout Тім Кейн назвав п'ять RPG, на які варто озиратися розробникам

Новостник

Рекомендуемые сообщения

• Новостник

Співавтор Fallout Тім Кейн (Tim Cain) відійшов від створення ігор і став ютубером. У свіжому ролику він перерахував п'ять RPG, з якими слід ознайомитися кожному розробнику рольових ігор. Наводимо найцікавіші висловлювання експерта.

rssImage-0ad0b881ca302341229dcb0a55c5a107.jpeg

Світ Warcraft

"На мій погляд, World of Warcraft чудова тому, що, хоча це була не перша і, можливо, навіть не найкраща MMO, вона довела, що ігри стануть цікавішими, якщо їх спростити. До решти MMORPG я грав в EverQuest. Обожнюю EverQuest, але вона складна. ...Пам'ятаю, хтось із розробників WoW сказав: "Так, у системі батога і пряника ми зробили наголос на прянику". Чесно кажучи, WoW - один великий пряник. Це легка гра! Дуже, дуже, дуже легка гра."

Elden Ring

"Elden Ring - складна гра. Вона доводить, що чим складніша, тим цікавіша. Ці слова повністю суперечать тому, що я щойно сказав про World of Warcraft. Річ у тім, гра може спиратися на ключову гейм-дизайнерську ідею і якщо ця ідея добре реалізована, то гра стане ідеальним прикладом того, що ідея працює. Elden Ring - ідеальний приклад рольової гри, де чим складніше, тим цікавіше."

За словами Кейна, він вибрав саме Elden Ring, а не Dark Souls, оскільки відкритий світ «Кільця» дарує гравцеві свободу дій, дозволяючи відкладати сутички з босами і повертатися до них пізніше.

Розробник також відзначив підхід FromSoftware до різних статусних ефектів. Вони застосовуються не відразу - так, щоб персонаж отруївся, повинна заповнитися відповідна шкала. Кейну подобається те, що подібні шкали являють собою ще один інтерактивний елемент - можна їх збільшувати, спустошувати, знижувати швидкість заповнення тощо

The Elder Scrolls V: Skyrim

"Skyrim - справжній майстер-клас із дослідження світу. Неспроста в цю гру грають через 12 (майже 13) років. Неспроста її портували на всі мислимі платформи. Це чудова гра, а особливо я хочу похвалити художнє оформлення, його різноманітність і дизайн рівнів. У Скайрімі можна знайти багато місць, які розкішно виглядають самі по собі. Ось печера, ось крижана печера, ось печера з водоймою... Краса, краса, краса! Ось місто під землею, ось місто над землею, ось село, ось лісове село, ось село на схилі гори... <...> Я багатьом говорив, що Skyrim найкраще передає мої відчуття від гри в настільну D&D."

Fallout: New Vegas

"По-моєму, Fallout: New Vegas - майстер-клас із перенесення старої гри в нову епоху. На мій погляд, Fallout: New Vegas зразково впоралася з трьома завданнями. Вона продовжила сюжетні лінії персонажів і фракцій з перших двох ігор і перемістила все це в сучасне 3D і в нову локацію. Ми зустрічаємо НКР, Братство Сталі - всіх їх оновлено і перенесено в сусідній регіон, з Каліфорнії в Неваду. І ми бачимо, як вони взаємодіють один з одним.
Крім того, я вважаю, що в New Vegas дуже, дуже хороший гумор. Місцями гра просто сміховинна - і в діалогах, і в дизайні оточення, і в ситуаціях. Це складно зробити, дуже складно. Тож респект розробникам.
Нарешті, мені сподобалася інтерактивність Fallout: New Vegas. Гра змушує ухвалювати рішення, вони не діляться на хороші та погані, а вибір призводить до серйозних наслідків. Тобто це не фальшиві розвилки..."

Тім Кейн також віддав шану авторам Fallout 3 — саме вони першими осучаснили знамениту RPG. А творці New Vegas, на думку експерта, розвинули багато елементів третьої частини і бездоганно вловили настрій класичних ігор.

Baldur’s Gate III

"...Я дуже радий, що покрокові бої знову в моді (для мене вони завжди були в моді). А ще традиційна D&D знову вважається цікавою - вона вже не надто складна і нішева. Я в захваті.
Окремо хочу похвалити кастомізацію персонажа. У Baldur's Gate III можна створювати абсолютно різних персонажів, які діятимуть абсолютно по-різному. І знову ж таки, тут багато рішень і багато наслідків.
...Я завжди радію, коли індустріальні всезнайки - розробники, критики, гравці - помиляються. Коли вони кажуть що-небудь на кшталт "RPG мертві", "Покрокові ігри нудні", або "D&D мертва", або "D&D нішева". І мені дуже подобається те, що Baldur's Gate III вийшла і така: "Ні-а, ви помиляєтеся".
Уже чую, як шикується черга охочих сказати: "Baldur's Gate III - виняток, що підтверджує правило". Ні, суть у тому, що не потрібно нічого ховати - адвенчури не померли, ПК-геймінг не помер. Усе залежить від якості ігор, і Baldur's Gate III доводить, що покрокові комп'ютерні ігри за D&D можуть бути чудовими."

Насамкінець фахівець назвав ще три розваги, у авторів яких є чому повчитися вже без прив'язки до конкретного жанру:

• Vampire: The Masquerade — Bloodlines. Кейн не включив Bloodlines до основного списку тому, що сам над нею працював. Втім, він уточнив, що у грі феноменальні діалоги, сюжет і персонажі, а всім цим займалися інші розробники.
  • Half-Life 2. Експерта захоплює різноманітність шутера — в ньому є і сюжет, і головоломки, і керований транспорт, і фізика, вбудована в геймплей. Іноді навіть не віриться, що гра вийшла 20 років тому, зізнався Кейн.
  • Vampire Survivors. Проект створила маленька команда, і її успіх, як вважає Тім Кейн, вчить тому, що зробити чудову гру можна і без титанічних зусиль — часом достатньо освоїти движок Unity та піксель-арт.

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.