Перейти к содержанию

Новости Balatro: версія для телефонів та думка автора про ситуацію з віковим рейтингом

Новостник

Рекомендуемые сообщения

• Новостник

Розробник-одинак із ніком LocalThunk, відповідальний за гучний покерний рогалик Balatro, провів сесію запитань і відповідей на Reddit. У рамках події фахівець розповів про створення гри, джерело натхнення, а також поділився думкою про ситуацію з агентством PEGI.

rssImage-872cd36aa0bff0aafa069453e629a986.jpeg

Нижче зібрали найцікавіше з постів:

• З тематикою проєкту LocalThunk визначився на самому початку шляху, а ось пошуки стилю зайняли якийсь час. Спочатку на порядку денному був тільки піксель-арт, на який пізніше наклалися шейдери, щоб надати об'єктам більше тактильності. "Ефект старого монітора і дивна естетика ретро почали формуватися природним чином. Тож я схилився до цього стилю, тому що мені сподобався цей напрямок", - розповів фахівець. Виробництво рогалика зайняло трохи більше двох років.
  • Головним джерелом натхнення стала Luck Be a Landlord, завдяки чому Balatro і перетворилася зі звичайної карткової гри на рогалик. Згаданий вище проект пропонує заробляти гроші на оренду за допомогою слот-машини і перемогти капіталізм. У ній теж присутні механіки рогалика і різні комбінації. "Я часто чую порівняння зі Slay the Spire, але, правду кажучи, я в неї не грав і не бачив роликів із геймплеєм, коли створював Balatro", - пояснив LocalThunk.
  • Девелопер навмисно включив до демоверсії Balatro так багато контенту. За його словами, він хотів додати навіть більше джокерів - все для того, щоб люди змогли краще зрозуміти суть забави.
  • У майбутньому рогалик може обзавестися сторінкою з результатами останніх забігів, однак наразі це завдання не в пріоритеті. Також LocalThunk оцінив задумку фаната зі щоденними випробуваннями. "У мене купа ідей, куди Balatro може рухатися далі. Думаю, вам усім дуже сподобається те, який вигляд гра матиме в майбутньому", - написав розробник.
  • Мобільна версія Balatro вже перебуває у виробництві. Це повідомив уже не автор гри, а видавництво Playstack. Компанія пообіцяла поділитися звістками в міру можливості. Також Playstack озвучила плани на тематичний мерч на кшталт справжніх карткових колод.
  • LocalThunk зізнався, що з часом втомився малювати клоунів для карток. Піксель-арт виявився для нього надто виснажливим, тож створювати зображення доводилося в кілька невеликих підходів.
  • На початку березня PEGI без попередження оновила віковий рейтинг Balatro з "3+" до "18+", внаслідок чого рогалик на певний час зник із продажу в деяких країнах. Ось як на подію дивиться LocalThunk:
"Я все ще впевнений, що [завищений] рейтинг нічим не виправданий, але існує якась сіра зона для інтерпретації з боку PEGI. Тож просто зараз ми маємо те, що маємо. Думаю, найбільше мене дратує той факт, що інші тайтли, всередині яких ховаються справжнісінькі механіки азартних ігор, отримали зовсім іншу оцінку від агентства через свій зовнішній вигляд/тему."
  • Усвідомлення того, що Balatro стане успішною, прийшло до LocalThunk приблизно за тиждень до релізу - саме тоді геймплей здався веселим йому самому. Думка зміцнилася за день до старту, коли преса почала викладати огляди: "Я не очікував такого прийому від критиків, з яким у підсумку зіткнувся. Тому що я-то знаю, наскільки дивно гра виглядає і відчувається".
  • LocalThunk не планує кликати помічників, щоб підтримувати Balatro: "Мені подобається робити ігри, і наймання команди точно б прискорило цей процес. Однак я не хочу втратити пристрасть до улюбленого хобі та делегувати це комусь іншому".

Balatro вийшла на ПК, PlayStation, Xbox та Nintendo Switch. Станом на 13 березня загальний час, проведений в одній лише Steam -версії, вже перевищив 1,5 тисяч років.

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.