Перейти к содержанию

Новости Larian попрощалася з D&D не через сварку з Wizards of the Coast


Новостник

Рекомендуемые сообщения

  • Новостник

Здавалося, що після величезного успіху Baldur's Gate III команда Larian Studios затримається у франшизі Dungeons & Dragons. Але студія оголосила, що рухається далі і не робитиме ні доповнень, ні продовжень. Одразу пішли чутки, ніби це сталося через сварку з власниками всесвіту з Wizards of the Coast.

rssImage-3869ed0bce13489593137d6bda56ac90.png

Наприклад, в одному з тредів на Reddit зачепилися за нещодавнє висловлювання глави Larian Свена Вінке (Swen Vincke) зі сцени GDC Awards

"Жадібність псує стільки всього дуже довго - з моменту, як я почав [займатися іграми]. Я бився з видавцями все своє життя і знову і знову і знову і знову бачу одні й ті самі, одні й ті самі помилки.
Все завжди крутиться навколо щоквартальних прибутків. Важливі тільки числа, потім розробників звільняють, а наступного року кажуть: "Чорт, у нас немає розробників", - і починають наймати людей знову, поглинати студії. І потрапляють у той самий цикл. Це просто неправильно працює.
Не обов'язково слідувати циклу. Можна робити запаси. Можна сповільнитися. Вгамувати жадібність. Проявити стійкість, подбати про людей, не втрачати раз за разом інституційні знання, які накопичилися у звільнених. Не обов'язково проходити через один і той самий цикл знову і знову. Це мене дуже дратує."

Свен Вінке

Деякі реддитори вирішили, що Вінке говорить не тільки про звільнення, що накрили всю індустрію, а й ділиться особистим болем від якихось закулісних розбіжностей між Larian і Wizards of the Coast - мовляв, саме через це команда Вінке розлучається з Dungeons & Dragons.

Ця версія підкріплюється, зокрема, тим, що в грудні 2023-го сам Вінке говорив: після хвилі звільнень у Wizards of the Coast не залишилося практично нікого, хто перебував у початковій команді перемовин про Baldur's Gate III.

Версія сподобалася реддиторам і зібрала понад п'ять тисяч лайків - не рекордний, але дуже значний показник за мірками сабреддіта Baldur's Gate III. У підсумку на теорію відреагував сам Свен Вінке:

"Читаю обговорення на Reddit і ось що хочу прояснити. Wizards of the Coast не винна в тому, що ми вирішили рушити в іншому напрямку. Дуже навіть навпаки - вони справді робили все, що в їхніх силах, і стали для нас прекрасним партнером за ліцензією, дозволили нам займатися тим, чого ми хотіли. І все тому, що так було краще для Larian."
Свен Вінке
Хоча нових релізів щодо Baldur's Gate III не буде (принаймні, не від Larian), студія ще не закінчила з патчами. Ми точно знаємо про дві великі добавки, які вийдуть колись у майбутньому:
  • Підтримка модифікацій на всіх платформах.
  • Додаткові злі кінцівки.

 

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

 

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Жаль, приключение было афигенное, только вот закончил. И Дивинити шедевр. Надеюсь хотя бы в жанре рпг останутся.

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

  Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

×
×
  • Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.