Перейти к содержанию

Новости ЗМІ: Xbox має серйозні проблеми — видавці бачать мало сенсу в підтримці консолі


Новостник

Рекомендуемые сообщения

  • Новостник

Глава порталу GamesIndustry.biz Крістофер Дрінг (Christopher Dring) скачався на конференцію розробників GDC 2024 і привіз звідти купу думок про поточний стан ігрового підрозділу Microsoft. У нього склалося враження, що майбутнє Xbox перебуває в хиткому становищі.

rssImage-59de3fe192337922e34900b5507335e5.jpeg

Нижче зібрали головні тези з промови журналіста:

  • Представники кількох компаній заявили, що в Європі продажі Xbox та ігор для неї продовжують сповільнюватися. Негативний тренд тримався протягом усього минулого року, а в поточному результати кинулися вниз із новою силою.
  • "Одна відома фірма, яка випустила велику гру минулого року, сказала, що не бачить сенсу в підтримці Xbox", - поділився Кріс. Тим часом співробітники видавництв, з якими поспілкувався Дрінг, заявили, що вкладають багато зусиль у виробництво версій для Xbox Series X і S, а вихлоп у підсумку виходить невеликий. Насправді переважна частина продажів цих видавництв припадає саме на ПК і PlayStation 5, передав Дрінг.
  • На думку журналіста, більшість Xbox-ігор рано чи пізно оселяться на PlayStation. Нагадаємо, "майки" оголосили про зміну стратегії в лютому 2024-го. Тоді експерти говорили, що таким чином Microsoft зможе заробити більше грошей за рахунок великої бази користувачів конкурента. На нових платформах уже опинилися Hi-Fi Rush і Pentiment, а у квітні черга дійде до Grounded і Sea of Thieves.
  • "Майки" стали приділяти Game Pass трохи менше уваги. Розвивати цю думку Дрінг не став.
"На мій погляд, у Xbox як у виробника обладнання серйозні неприємності. До такого висновку я прийшов на GDC. Я завжди думав, що у них є чудова система Game Pass, гарний інтерфейс, зручний контролер тощо - все що потрібно для ігор. Мені здавалося, що їм нічого не загрожує. А тут з'ясовується, що деякі розробники та видавці ось-ось втратять інтерес до портування тайтлів на Xbox. <...> Microsoft потрібно докласти всіх зусиль, щоб сторонні компанії продовжували робити ігри і для цієї системи."

Крістофер Дрінг

  • Проте журналіст упевнений, що у Microsoft є план, щоб вирулити з ситуації, що склалася. Наприклад, інженери компанії вже займаються консоллю наступного покоління, яке чекає найбільший технологічний стрибок. Також керівництво Microsoft запевнило, що виробництво Xbox залишиться однією з найважливіших бізнес-складових для фірми.
Нагадаємо, раніше з'явилися звістки про те, що європейські магазини скоротили кількість дискових версій ігор для Xbox на прилавках, а сама Microsoft закрила відділи, відповідальні за торгівлю фізичними виданнями. Пізніше Філ Спенсер (Phil Spencer) постарався заспокоїти публіку, мовляв, компанія не планує прощатися з фізичними носіями, оскільки люди активно їх купують.

 

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

 

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

  Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

×
×
  • Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.