Перейти к содержанию

Новости У Dragon's Dogma II є прихована чума, яка може вбити навіть сюжетно важливих NPC


Новостник

Рекомендуемые сообщения

  • Новостник

У Dragon's Dogma II багато прихованих особливостей, які гравці повинні досліджувати самі. Одна з них - Драконяча чума, про яку користувачів формально попереджають, але якщо бути недостатньо уважним, то вона може серйозно ускладнити проходження.

rssImage-5a96360a4daec91f96c39bad8faa7b25.jpeg

Драконяча чума - хвороба, що передається між пішаками, соратниками вашого персонажа. Вона може бути як у пішаків, яких створили розробники, так і у пішаків, яких ви наймаєте через Розлом у інших гравців. Судячи з усього, спочатку пішаки заражаються під час битв з драконами.

"Постраждалі пішаки не знають про свій стан, а в їхній поведінці не з'являється очевидних відмінностей. Відомо лише, що наслідки цієї хвороби можуть призвести до руйнівного лиха", - пише гра, коли користувач уперше стикається з Драконячою чумою. Як з'ясували гравці, симптоми і справді не найочевидніші.

  • Статус зараження не відображається у характеристиках пішака.
  • У пішака з'являється червоний пульсуючий відтінок очей.
  • Коли ви стоїте, пішак може схопитися за голову, неначе від мігрені.
  • Пішак іноді відмовляється виконувати ваші команди.
  • Навчання про зараження з'являється тільки вперше - далі доведеться виглядати симптоми самостійно.
Якщо ігнорувати Драконячу чуму, то під час ночівлі в поселенні запускається особлива кат-сцена. Коли ви приходите до тями, то виявляєте, що всі навколишні NPC мертві - зокрема сюжетно важливі! А пішаки повернулися в Розлом. "Якби тільки ви були більш уважними, то, ймовірно, трагедії можна було б уникнути", - докоряє гра після лиха.

У гравців все-таки є шанси впоратися з наслідками Драконової чуми, проте всі способи мають свої «але»:

  • Воскресити NPC за допомогою каменю пробудження. Щоправда, для воскресіння всіх NPC у поселенні знадобиться багато каміння.
  • Воскресити відразу кількох NPC за допомогою Вічного каменю пробудження. Щоправда, для цього спочатку доведеться обхитрити і перемогти Сфінкса, а Вічний камінь пробудження насправді одноразовий.
  • Почекати кілька днів — через деякий час NPC воскресають самі собою. Щоправда, багато хто спробував цей спосіб пишуть, що гра чи не повертає всіх NPC, чи повертає їх нерівномірно.

Тобто технічно Драконя чума не зробить ваше проходження безповоротно занапащеним, але це неприємна подія, з наслідками якої доведеться повозитися.

У результаті гравці вивели кілька способів, як припинити Драконью чуму:

  • Спробувати відразу відправити зараженого пішака додому, поки він не заразилв інші пішаки.
  • Вбити зараженого пішака — наприклад, схопивши і викинувши його в прірву!
  • Все-таки дати зараженому пішаку заразити іншого пішака - тоді у першого пішака скидається зараження.
  • Ретельно перевіряти пішаків перед нічлігом у тавернах та готелях — судячи з експериментів гравців, в інших випадках лиха від чуми не виявляється.

Деякі гравці вважають, що Драконяча чума влаштована надто суворо: мовляв, варто тільки раз проявити неуважність, як гра серйозно псує проходження - і це особливо боляче, бо Dragon's Dogma II не дає змоги завантажувати попередні збереження і (поки що) не дає запускати нову гру. Мовляв, замість безальтернативної смерті всіх оточуючих через кат-сцену варто було зробити якусь битву з новоявленим драконом.

Інші ж вважають, що Capcom пішла на вельми сміливий крок - мало який AAA-розробник ризикує завдавати гравцям таких незручностей і суворо карати їх за неуважність. А треті жартують, що це чудовий внутрішньоігровий спосіб підвищити продуктивність.

 

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

 

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

  Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

×
×
  • Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.