Перейти к содержанию

Новости Аналог системи Nemesis із сімейством лиходіїв — багато деталей про Judas від автора BioShock


Новостник

Рекомендуемые сообщения

  • Новостник

Кен Левін (Ken Levine) дав величезне інтерв'ю Джеффу Кілі (Geoff Keighley) та IGN, де розповів багато нового про свою наступну гру - Judas, а також дозволив їм у неї пограти.

Про сюжет

  • Місце дії — величезне корабель-місто «Мейфлауер», яке вже кілька поколінь летить із рештками Землі на нову планету під назвою Проксима Центавра. Як і прийнято в іграх Кена Левіна, потенційно утопічне суспільство через якийсь час збожеволіло.
  • Головна героїня – інженер Юда. Гра починається з того, що вона померла і була надрукована заново на місцевому органічному принтері. При цьому процес пройшов невірно і протагоністка втратила частину спогадів.

00889.OMUwd_F.thumb.jpg.0d9dc9fbab83d4ca8556f24ccdc55202.jpg

Головну героїню "роздруковують" на органічному принтері.

00898.x2a092L.thumb.jpg.358e2941cee78ddf6e92f292ecf34078.jpg

  • Юда - місцевий ізгой, яку всі ненавидять. Але з якоїсь причини саме її наділяють здатністю "друкуватися" заново - у руку Юди вмонтовано особливий кристал, що містить дані про її життя, що й дає їй змогу залишатися самою собою після воскресіння в принтері. (Так, з тим, наскільки вона справді залишається собою, пов'язана низка філософських запитань.
  • Юда також технічно є останньою людиною на "Мейфлауер" (і у Всесвіті). Тіла інших загинули внаслідок зіткнення з астероїдом. Юда з'ясовує, що всі інші люди на кораблі - роботи, які не знали, що вони роботи.

00896.KJXVSUp.thumb.jpg.0152e96775f1457f9eefa868d48f4135.jpg

  • Колапс місцевого суспільства стався саме після того, як Юда оголосила всім, що вони роботи. Кожен справлявся з цією думкою по-своєму.
  • Є три основні антагоністи — лідери «Мейфлауер»:
    • Том — голова відділу безпеки, який стежить за тим, щоб «Мейфлауер» дотримувався своєї початкової місії.
    • Нефертіті — талановитий біолог, який прагне створити цивілізацію роботів без людських вад.
    • Хоуп — дівчина, яка бажає видалити себе через екзистенційну кризу. Цього вона просто так зробити не може.
  • Усі троє — сім'я: Том і Нефертіті були одружені, а Хоуп була їхньою прийомною дочкою.
  • Юда намагається втекти з "Мейфлауер" і потрапити на Проксиму. Людина не може пілотувати судно до Проксими, тому Юді доведеться заручитися підтримкою одного з трьох ворогів-машин. Вони не можуть її просто так усунути, адже Юда - остання людина у всесвіті й остання надія людства. Але у кожного члена сім'ї своє бачення майбутнього на Проксимі, тож домовитися з усіма не вийде - рано чи пізно доведеться зробити вибір.

00890.x8rkZiK.thumb.png.89a0af7bb29b68a1acb7feab7fe06f87.png

Том, Нефертіті та Хоуп.

00897.hP5sxw5.thumb.jpg.d7ffdf9ead7b191a56c8bdaa71245599.jpg

Про геймплей
  • За словами тих, хто переграв, Judas дійсно сильно нагадує BioShock: є і місцева магія, яка чаклується лівою рукою, і злом, і кінематографічні моменти, і багата сюжетна лінія. Але Judas не є частиною всесвіту BioShock.
  • Грубо кажучи, лідери "Мейфлауер" представляють три фракції і проектують себе в оточення головної героїні. Суть у тому, що вони виступають своєрідними співавторами історії у вашому проходженні, а їхня поведінка змінюється залежно від того, як ви чините - у цьому плані гра нагадує систему Nemesis з дилогії Middle-earth: Shadow

00893.ipmu-tw.thumb.jpg.4b3d4725e2ceedd4bfcf2cfe4b1fb17e.jpg

  • Наприклад, якщо ви проводите багато часу на завданнях Нефертіті, поруч частіше з'являється Том, який лається, що ви його ігноруєте. Це не тільки розмови: Том спробує дати хабар у вигляді нової зброї, якщо ви відмовитеся виконувати завдання Нефертіті. З іншого боку, Нефертіті цього просто так не залишить - вона може з'явитися в несподіваний момент і зламати станцію лікування, яка вам зараз так потрібна. А Хоуп, якщо її розлютити, може порушити ваш стелс - вона виникне з нізвідки і крикне ворогам: "Гей, вона тут!".
  • Це не кат-сцени, а саме ігрові моменти. У більшості випадків (але не у всіх) гра не відбиратиме у вас управління, щоб показати ролик.
  • Генеративний ШІ не використовується – всі репліки написані (і записані) вручну.

00892.Ooia4wo.thumb.jpg.9681c273b300704515a4789b1bf82e27.jpg

Ігрова ситуація - Том замкнув двері прямо перед носом Юди.
  • У Judas застосовуються елементи рогалика. Зі смертями пов'язана якась механіка, що дозволяє змінити себе, покращити себе, змінити інструментарій і навіть якимось чином вплинути на весь Мейфлауер.
  • Локації не створюються випадково повністю — автори застосовують гібридну модель з ручною роботою, щоб не позбавляти гравців красивих антуражів.
  • У Judas немає відкритого світу у традиційному сенсі, але якщо ви побачили з вікна якийсь інший район корабля, то ви зможете туди потрапити. З районами пов'язана своя система рішень: переміщення вимагає певних ресурсів, тому деякі місії доведеться вибирати, виходячи зі своїх запасів.

00894.C5QzUgl.thumb.jpg.9c033789c0b05b5a8c98b3ecfed986cd.jpg

Цього безпосередньо не підтверджують, але, здається, у цьому «песику» доведеться мандрувати між районами міста-корабля.
  • Схоже, прокачування Юди пов'язане з її професією: як інженер, вона бачить недосконалості в навколишніх процесах, надихається ефективнішим рішенням і вчиться новому.
  • Хакінг дозволяє змішувати різні ефекти. Наприклад, можна змусити ворогів стікати олією, що створить калюжу на землі, а потім заразити калюжу вірусом. Ворог, що заразився, може втекти, злякатися союзників і не тільки.

00891.IQ6c_8c.thumb.jpg.64910c4d5361e2b77c7165e391ca257d.jpg

Пересічні вороги — це машини, яким у більш нормальні часи намагалися надати людські риси, щоб вони не так сильно лякали людей. Вийшло як завжди: ось це — ходяче крісло-стоматолог.

Дати релізу у Judas все ще немає.

 

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

 

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

  Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

×
×
  • Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.