Перейти к содержанию

Новости Свен Вінке: «Ми наймаємо письменників, а не змушуємо ChatGPT писати замість них діалоги»


Новостник

Рекомендуемые сообщения

  • Новостник

Нещодавній виступ нового гуру рольових ігор і засновника Larian Studios Свена Вінке (Swen Vincke) на GDC 2024 вже розлетівся на цитати. Але журналісти і не думають відлипати від геймдиректора Baldur's Gate III. У бесіді з IGN розробник озвучив свою позицію щодо використання нейромереж.

rssImage-189cfa623576e29c8664b1ef2110c676.png

Вінке не вразили різні технології з генерації цілих NPC. Тим часом Larian Studios істотно зросла і зараз компанія перебудовується, щоб автоматизувати якомога більше процесів, вибудувати чіткий алгоритм або навіть конвеєр для створення наступного проєкту. У зв'язку з цим у девелопера і запитали, чи збирається компанія використовувати генеративний ШІ?.
"Моя позиція з приводу нейромереж дуже проста. Це інструмент, який допомагає нам робити якісь речі швидше. А роботи у нас дуже багато, тож ми використовуємо всі засоби. Але генеративний ШІ ніколи не замінить творчий підхід, я готовий поставити на це гроші.
Наприклад, концепт-арти - це та сфера, яку сильно струснула поява технологій на кшталт Midjourney. І ми вже найняли в нашу команду ще 15 концепт-художників. Ви очікували, що ми зробимо навпаки, чи не так? Але в нас була проблема в минулому з концепт-артами - вони створювалися недостатньо швидко, і далі по ланцюжку - запізнювалися моделі персонажів, пізніше бралися за роботу аніматори і так далі. Ми вирішили цю проблему, найнявши більше людей. Ми беремо письменників, тому нам не потрібно, щоб ChatGPT писав замість них діалоги. Але я хочу сказати, що у використанні нейромереж є сенс."

Свен Вінке

На думку Свена, генеративний ШІ може змусити ігри активніше реагувати на дії гравця. Якщо досліджувати цей напрямок, то світ RPG може стати кращим. Нейромережа не повинна повністю створювати NPC, але, наприклад, може підключатися непомітно в певний момент, щоб доповнити досвід. Секрет у тому, щоб застосування генеративного ШІ відбувалося непомітно і гравець не бачив різниці. За таким підходом майбутнє в короткій і середньостроковій перспективі, вважає Вінке.

 

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)
  • Нравится 1

 

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

  Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

×
×
  • Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.