Перейти к содержанию

Новости Xbox банить геймерів Final Fantasy XIV за нешкідливий внутрішньоігровий термін


Новостник

Рекомендуемые сообщения

  • Новостник

Останнім часом власники Xbox все частіше скаржаться на несправедливі блокування. Наприклад, ви напевно чули про хвилю банів через пікантні скріншоти і записи з Baldur's Gate III. Тепер із примхами системи безпеки зіткнулися фанати Final Fantasy XIV.

rssImage-3ffc863252e531d09386984e837fae25.jpeg

Microsoft стала люто кидатися блокуваннями у всіх геймерів на Xbox, які використовували термін "Free Company" (Вільна компанія). Відповідні скарги почали спливати на форумах і в соцмережах.

У FFXIV Вільні компанії являють собою об'єднання, схожі на клани або гільдії, у складі яких гравці вирушають на рейди і вирішують інші складні завдання. Термін часто використовують для пошуку таких груп, тому санкції за згадку Free Company і навіть скорочення FC стали неприємним сюрпризом.

Система Xbox вважає, що ці слова відносяться до домагань і проституції, тому і видає блокування. Воно здійснюється не на рівні гри, а на рівні облікового запису Microsoft, що накладає обмеження на обліковий запис загалом. Наприклад, геймер втратить можливість заходити в мережеві ігри або купувати нові тайтли. "Це саме Xbox-бан, а отже, Square Enix ніяк не може допомогти. Доведеться звертатися до Microsoft", - розповів користувач із ніком envinyon.

На цьому біди Xbox-версії Final Fantasy XIV не закінчуються. Надходять скарги і на занадто агресивну роботу фільтра в чаті. Наприклад, "Harvest dance" з цензурою перетворилося на "Harve** *ance", оскільки STD в англійській - абревіатура для захворювань, що передаються статевим шляхом. Також система не пропускає грубі вирази: "was stuck" стало "w***tuck", тому що між словами протиснулася дупа (Ass).

00597.S8Vkef-.thumb.jpeg.4eadf16ba37ce82116d6121382a4044f.jpeg

00598.eP2w-6d.png.291791dccb8c2e0022bbd26cfd84446c.png

00598.jvC4mnm.png.bab8b77fef3d0c316a95d7546cfe0d19.png

Тут приховали "AIDS" - по-нашому СНІД.

Багато користувачів зійшлися на думці, що вся справа в автоматичній модерації. Мовляв, комп'ютер не розуміє слова в контексті, через що і відбуваються такі кумедні й не дуже ситуації.

Як зазначили у виданні Windows Central, за останні кілька років Microsoft суттєво скоротила відділ технічної підтримки. Він зменшився ще сильніше після покупки Activision Blizzard, так як у останньої є власна клієнтська служба, а отже, не потрібно витрачати гроші на дублюючі позиції. "Microsoft, або посадіть перед комп'ютерами навчених людей, які відповідатимуть за блокування, або послабте цю абсурдну хватку з драконівськими практиками модерації", -  заявив журналіст Джез Корден (Jez Corden).

 

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

 

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

  Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

×
×
  • Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.