Перейти к содержанию

Новости Фанати не змогли врятувати Friday the 13th: The Game - правовласник пригрозив судом


Новостник

Рекомендуемые сообщения

  • Новостник

Асиметричний хорор Friday the 13th: The Game зіткнувся з цілою купою проблем через ліцензію. Тепер же правовласники вставляють палиці в колеса фанатам, які бажають зберегти гру в робочому стані.

rssImage-d57146b065fb82d023932eac3f2072d7.jpeg

Для початку нагадаємо, Friday the 13th: The Game вже однією ногою в могилі - гру зняли з продажу наприкінці 2023 року, а працювати вона продовжить до 31 грудня 2024-го. Розвиток тайтла було зупинено ще раніше - у 2018-му, всього через рік після запуску. Усе через гризню між авторами фільму "П'ятниця, 13-те" з приводу прав на серію.

У хорора все ще є віддані фанати, які хочуть продовжувати грати, тому група ентузіастів анонсувала Friday the 13th: The Game - Resurrected. Це безкоштовний мод, який зберіг би всі елементи оригіналу, а також увібрав би невипущений контент. Розробники обіцяли підтримувати своє амбітне творіння через пострелізні оновлення. Що цікаво, для мода не була потрібна копія Friday the 13th: The Game. Дату виходу готувалися озвучити 15 квітня.

Анонс Resurrected відбувся 1 квітня, що викликає певний скепсис, однак студія Horror, Inc., що володіє правами на кінофраншизу, все одно надіслала лист із попередженням. У ньому мод називають "неліцензованою підробкою", яка шкодить бренду "П'ятниця, 13-те". Компанія пригрозила судом і штрафом, а також зажадала припинити "рекламну кампанію" Resurrected, зупинити роботу над проєктом тощо. Модоробам довелося підкоритися. Наприклад, твіттер-аккаунт модифікації вже підчищено, а сайт видалено. "Дуже шкода, що комусь хочеться боротися проти фанатських проєктів, які створюють без наміру отримати прибуток", - йдеться в пості від команди Friday the 13th: The Game - Resurrected.

У коментарі для PC Gamer розробники уточнили, що працювали над модом близько року. У складі групи було всього семеро людей. "Ми запитували, чи є якийсь шанс роздобути права, щоб продовжити виробництво. Але нам відмовили", - поділився один із модоробів. Тепер колектив переключиться на інші проєкти і розраховує співпрацювати з незалежною студією Bloody Pitchfork Games, яка займається хоррором Bloody Hills.

 

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

 

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

  Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

×
×
  • Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.