Перейти к содержанию

Новости Екс-глава Blizzard: геймерам потрібна опція, щоб давати на чай авторам ігор, що сподобалися.

Новостник

Рекомендуемые сообщения

• Новостник

Система чайових поширена в системі обслуговування. Якщо клієнту сподобався сервіс, працівник може розраховувати на чайові. Колишній президент Blizzard Майк Ібарра (Mike Ybarra) висунув ідею запровадити щось подібне і в ігровій індустрії.

rssImage-58d3bc851c04ff6e3a406d4e87cda83a.jpeg

За словами Ібарри, деякі одиночні тайтли справляють настільки незабутнє враження, що він хотів би додатково підтримати розробників грошима.

"Деякі ігри викликають у мене величезний захват після завершення. Наприкінці проходження я часто ловив себе на думці, що було б чудово, якби я міг вручити цим людям ще 10 або 20 доларів. Тому що їхня робота коштує набагато більше, ніж встановлені 70 баксів, і вони не намагалися щосекунди впарити мені хоч що-небудь.
Ігри на кшталт Horizon Zero Dawn, God of War, Red Dead Redemption 2, Baldur's Gate III, Elden Ring тощо. Я знаю, 70 доларів - це вже багато, але часом я хотів, щоб у мене була така опція наприкінці гри. Деякі тайтли настільки особливі."

Майк Ібарра

У тому ж посланні колишній керівник Blizzard припустив, що більшості ця ідея не сподобається, а також згадав, що "люди вже втомилися давати на чай у всіх інших сферах". Ідеться про те, що в тих же США обов'язково потрібно залишати чайові, оскільки вони становлять частину заробітку офіціантів, покоївок та інших працівників сфери сервісу. Однак часом ситуація доходить до абсурду - віддячити грошима просять навіть автомати самообслуговування. У випадку з відеоіграми такого тиску на клієнта бути не повинно, уточнив Ібарра.

У коментарях знайшлося багато людей, які висловилися проти такої ідеї, оскільки пожертвування, найімовірніше, просто осядуть на рахунку видавця. "Давайте влаштуємо благодійну акцію на допомогу великим компаніям, щоб підтримати "розробників". Усе фінансове навантаження ми, звісно ж, як зазвичай, перекинемо на плечі споживачів", - написав один із незадоволених.

Частина користувачів підтримала думку Майка, але тільки для інді-девелоперів. До слова, деякі незалежні команди самі організовують можливість донатити їм, пропонуючи купити спеціальні "набори для підтримки" або дорожчі видання. Наприклад, автори Deep Rock Galactic: Survivor підготували Supporter Pack, у який зашили косметичні предмети і свою "щиру і вічну подяку".

Треті ж вважають, що якщо гра настільки сильно сподобалася, її можна подарувати другу або придбати на іншій платформі. "Я купив безліч ігор уже після того, як пройшов їх у Game Pass. Це мій спосіб показати, що мені сподобався продукт", - твітнув один з учасників дискусії, запропонувавши ще один варіант як віддячити девелоперам.

Нагадаємо, Майк Ібарра пішов із Blizzard за власним бажанням на тлі великої хвилі скорочень в ігровому підрозділі Microsoft, яка сталася в січні 2024-го. Місце, що звільнилося, зайняла Джоанна Феріс (Johanna Faries).

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.