Перейти к содержанию

Новости Звіт: Xbox утримується на плаву завдяки успіхам ActiBlizz


Новостник

Рекомендуемые сообщения

  • Новостник

Як там справи у Microsoft? Компанія якраз оприлюднила свіжий фінансовий звіт за підсумками третього кварталу. Продажі консолей Xbox знову поповзли вниз, і тільки внесок Activision Blizzard зумів утримати весь ігровий напрямок вище від'ємної позначки.

rssImage-11777d1bfec67d3c877e046d837d51e1.jpeg

  • За тримісячний період, що завершився 31 березня, загальна виручка Microsoft склала 61,9 мільярда доларів, що на 17 % більше, ніж роком раніше. Чистий прибуток виявився вищим на 20 %, досягнувши 21,9 мільярда доларів. Продукти лінійки Office і хмарні сервіси, як і раніше, є локомотивом, що штовхає корпорацію вперед - два ці напрямки принесли "майкам" 19,6 мільярда доларів і 35,1 мільярда доларів відповідно. Прибуток від ліцензії Windows збільшився на 11 %, а продажі пристроїв, навпаки, впали на 17 %.
  • Якщо в другому кварталі ігровий напрямок став третім за величиною бізнесом Microsoft, то в третьому кварталі він опустився на сходинку нижче. Навіть хороші результати Activision Blizzard не змогли перебити дохід від продажу ліцензій Windows - "бронзову медаль" отримало саме це відгалуження. Проте виручка Xbox у третьому кварталі зросла на 51 %, склавши 5,45 мільярда доларів. При цьому 55 % від цієї суми - заслуга ActiBlizz. Якби не вона, загальний результат підрозділу виявився б негативним.
  • Якщо говорити окремо про Activision Blizzard, її виручка за три минулі місяці склала 1,97 мільярда. Однак після всіх витрат і витрат студія опинилася з операційним збитком у 350 мільйонів доларів.
  • Дохід від секції цифрового контенту і сервісів, до якої належить і Game Pass, знову показав впевнене зростання - тепер на 62 %. Microsoft не стала називати оновлене число абонентів передплатного сервісу. Востаннє цю інформацію озвучували в лютому 2024-го - тоді корпорація нарахувала понад 34 мільйони передплатників.
  • За словами генерального директора Microsoft Сатьї Наделли (Satya Nadella), у третьому кварталі ігри AB допомогли встановити рекорди за кількістю годин у стримінгу, використанням консолей, а також за щомісячною кількістю активних пристроїв. Самі цифри керівник приховав.
  • Після додавання Diablo IV в Game Pass користувачі провели в грі понад 10 мільйонів годин за перші 10 днів. Завдяки цьому четверта частина увійшла в топ проєктів від внутрішніх студій Xbox з найкращим стартом у сервісі за всю його історію.
  • Продажі консолей Xbox знизилися на 31 % порівняно з минулий роком. Фінансовий директор Microsoft Емі Худ (Amy Hood) вважає, що в наступному кварталі вдасться реалізувати ще менше Xbox.

Нагадаємо, 29 квітня Xbox проведе презентацію, у центрі якої опиняться ігри від незалежних розробників.

 

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

 

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

  Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

×
×
  • Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.