Перейти к содержанию

Новости Звіт Take-Two: майже 200 млн копій GTA V і туманна доля Roll7 та Intercept Games


Новостник

Рекомендуемые сообщения

  • Новостник

Під час розмови з інвесторами за підсумками фінансового року глава Take-Two Штраус Зельник (Strauss Zelnick) розповів не тільки про термін релізу GTA VI. Також він прокоментував закриття студій гілки Private Division. Щоправда, його відповідь може збити з пантелику. Крім того, стало відомо, що в червні 2K анонсує продовження однієї з найулюбленіших у спільноті франшиз.

rssImage-0669056957a7514cec8f7b636552e3d9.jpeg

Цифри та інші дані

  • Чистий виторг за четвертий квартал, який завершився 31 березня, склав 1,4 мільярда доларів, що на 3 % нижче за торішній результат. Підсумок за весь фіскальний рік - 5,35 мільярда доларів (падіння на ті самі 3 % у річному обчисленні).
  • Станом на кінець березня T2 залишилася з чистим збитком у розмірі 3,74 мільярда доларів. Роком раніше цей показник був значно кращим - 1,12 мільярда доларів. Аналітики пов'язують падіння зі знеціненням гудвілу і витратами на реструктуризацію.
  • Звітуючи за 2023-й фінансовий рік, компанія напророкувала собі 8 мільярдів доларів у бронюваннях на 2025 рік. На той момент очікувалося, що Grand Theft Auto VI стартує у згаданому фіскальному році. Однак тепер стало відомо, що гра вийде восени 2025-го, тож шоста частина стала належати вже до 2026-го фіскального року, який почнеться з 1 квітня 2025-го.
  • На поточний фіскальний рік видавець теж дивиться песимістично. Очікуються збитки до 674 мільйонів доларів. Якщо прогноз виявиться вірним, то 2025-й стане третім збитковим роком поспіль для T2. Решта параметрів виглядають трохи веселіше, тому глава компанії впевнений, що видавництво вирулить із ситуації, що склалася, і доб'ється небувалих рівнів успіху.

Ігри та студії

  • На початку травня прогриміла новина, що студії Roll7 і Intercept Games, які відносяться до Private Division, будуть закриті. Про це рішення T2 сигналізує і внутрішня документація видавництва. Коли Зельнику поставили запитання про долю двох команд, той заявив, що ніяких студій Take-Two не закривала. Однак прояснювати їхній поточний статус керівник не став.
    Поведінка боса T2 обурила журналіста Bloomberg Джейсона Шрайера (Jason Schreier), тому він опублікував фрагмент внутрішнього листа компанії. У ньому чорним по білому написано, що видавництво прийшло до рішення закрити Roll7 і Intercept Games. Також репортер нагадав, що в минулому компанія вже приховувала закриття студій. У 2013 році T2 скасувала 2K Marin, яка створила BioShock 2, але продовжувала вдавати, що з командою все гаразд, хоча насправді її вже не існувало.
  • Ухильно керівник прокоментував і долю Private Division. На його думку, видавцеві нічого не загрожує. Нагадаємо, не всі заяви Зельника виявляються правдивими. Наприклад, у лютому він говорив, що скорочень більше не планується, але вже у квітні Take-Two прокотилася хвиля звільнень.
  • Gearbox тепер належить не до холдингу Embracer, а до Take-Two. Зельник розповів, що він разом із керівництвом уже знайшов безліч шляхів для потенційного зростання серії Borderlands і всього іншого каталогу Gearbox. До виконання плану приступлять, щойно завершиться інтеграція студії.
"Ми глибоко поважаємо Ренді Пітчфорда (Randy Pitchford) і його команду. Він уміє виводити на ринок першокласні ААА-продукти і робить це відповідально, дуже надійно і досить швидко. Крім того, він знає, як створювати хіти. Завдання це непросте, але  Tiny Tina's Wonderlands все ж стала новим хітом."

Штраус Зельник

  • За словами Зельника, керівництво впевнене в тому, що Rockstar Games зуміє забезпечити незрівнянні враження для гравців у GTA VI. Однак він не став розкидатися гучними словами, мовляв, що наступна частина виявиться кращою за всі попередні.
"Мене переповнює ентузіазм щодо Grand Theft Auto VI і всього того, що вона може запропонувати споживачам. Я вкрай натхнений, але краще утримаюся від формування будь-яких очікувань. Ми, як правило, воліємо говорити про успіх уже після того, як досягли його."

Штраус Зельник

  • Grand Theft Auto V розійшлася накладом приблизно в 200 мільйонів копій, а рівень залученості в Grand Theft Auto Online виявився "вищим, ніж у Take-Two тільки могли уявити". Аудиторія п'ятої GTA за рік збільшилася на 35 %, а підсумок GTA Online - зростання на 23 %. Тираж усієї франшизи - понад 425 мільйонів примірників.
  • Продажі Red Dead Redemption 2 майже досягли 64 мільйонів одиниць. При цьому ігри всієї серії купили понад 89 мільйонів разів.
  • NBA 2K24 купують менш активно, ніж попередню частину симулятора. У NBA 2K24 9 мільйонів проданих копій, а у NBA 2K23 за той самий період часу накопичилося вже 11 мільйонів реалізованих одиниць.
  • У  Judas від Кена Левіна (Ken Levine) все ще немає дати виходу. У звіті вона все ще тримається за руку з припискою "Буде повідомлено додатково".

Тим часом офіційний акаунт Summer Game Fest в екс-твіттері написав, що в рамках червневого шоу 2K представить "продовження однієї з найбільших і найулюбленіших франшиз". Під опис підходить кілька кандидатів:

  • BioShock - про розробку нової гри було оголошено у 2019 році. Якщо вірити чуткам, під час виробництва команда зіткнулася з проблемами.
  • Mafia - Hangar 13 офіційно заявила, що працює над наступною "Мафією", у серпні 2022-го. Як доповідали інсайдери, шанувальників чекає приквел трилогії на рушії Unreal Engine 5.
  • Borderlands - тут вистрілити можуть відразу двома патронами. Раніше в профілі колишнього співробітника Gearbox виявили згадки Borderlands 4 і Tiny Tina's Wonderlands 2. Сама студія підтвердила лише розробку четвертої "борди".

Істину ми дізнаємося вже скоро. Головне шоу фестивалю Джеффа Кілі (Geoff Keighley) пройде в ніч із 7-го на 8 червня о 00:00.

 

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

 

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

  Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

×
×
  • Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.