Перейти к содержанию

Новости Обгортка нова, а проблеми ті самі - що пишуть в оглядах Hellblade II


Новостник

Рекомендуемые сообщения

  • Новостник

Senua's Saga: Hellblade II, перша велика гра Xbox цього року, вже доступна на ПК і Xbox Series. Разом з її виходом посипалися численні рецензії. Судячи з відгуків преси, у Ninja Theory вийшло гарне продовження, однак слабкі сторони оригіналу все ще даються взнаки.

rssImage-446a36cf09cc34ac47dab0cc85e5dd08.jpeg

На момент написання замітки у Hellblade II 81 бал на Metacritic(XSX-версія) і 84 бали на OpenCritic (рекомендують 86 % критиків). Гру похвалили за фотореалістичну графіку і бінауральний дизайн звуку, які вкупі створюють ефект глибокого занурення. Також оглядачам сподобалися добре прописані персонажі та емоційна історія, в якій змішалися стародавня міфологія і душевне здоров'я.

Через орієнтованість насамперед на сюжет більшу частину часу геймери вивчатимуть оточення, а вже потім перериватимуться на битви і розгадування головоломок. Про битви в сиквелі ходять суперечливі відгуки. Комусь здалося, що вони помітно покращилися - управління героїнею під час сутичок стало більш чуйним і динамічним. Іншим же битви здалися репетативними і незграбними.

Негативні аспекти у другої Hellblade теж знайшлися. Деякі журналісти пожурили гру за нерівномірний темп і нудні загадки, а іншим не сподобався малий рівень інтерактивності, мовляв, часом оточення виглядає занадто статичним. "Незважаючи на збільшений масштаб і візуальну пишність, продовження не в силах вибратися з тіні попередниці", - вважає автор PC Gamer. Також є скарги на продуктивність ПК-версії.

На Xbox Hellblade II працює в 30 fps і відчувається досить плавною і стабільною. Багів і глітчів у ній практично немає. На жаль, цього ж не можна сказати про версію для комп'ютерів. Так, виглядає вона так само приголомшливо, але оптимізована все-таки гірше. Наприклад, автор Windows Central має потужну систему, але він однаково зіткнувся з просіданням fps, "заїканнями" картинки і дивацтвами управління на кшталт надчутливої камери і проблем із мишею. Навіть із використанням DLSS і G-Sync журналістові не вдалося підняти фреймрейт вище стабільних 48 кадрів на секунду.

На портативних ПК Hellblade II теж працює, але тому ж ASUS ROG Ally не вистачає потужностей для комфортної гри. При низьких налаштуваннях, застосуванні FSR і активованому режимі продуктивності самого пристрою проект видасть лише 20 fps.

Нижче вибрали висновки з кількох рецензій у рамках опублікованих оглядів.

GamesRadar+ - 100/100 

"Senua's Saga: Hellblade II являє собою приголомшливий шедевр відеоігрового мистецтва. Вона захоплива і провокаційна, але водночас із цим дає змогу випустити всі накопичені емоції. Ninja Theory не обережно ставиться до порушених важких тем, а приймає їх із добре відточеним співчуттям, пом'якшеним цього разу ще більш гострим творчим підходом. Таким чином тайтл дарує незабутні відчуття від оповідної пригоди, за якою важко спостерігати, але ще важче відвернутися."

Жасмін Гульд-Вілсон (Jasmine Gould-Wilson)

Eurogamer - 100/100 

"Hellblade II витончено продовжує історію Сенуї і робить це з дивовижною жорстокістю і приголомшливою впевненістю. <...> Друга частина являє собою один із найдобротніших сиквелів на моїй пам'яті. Ninja Theory продемонструвала величезні амбіції в цій грі, і результат вийшов настільки ж приголомшливим. <...> Якщо у когось і були якісь сумніви щодо того, чи зможе Hellblade йти в ногу з часом, від усіх них можна благополучно відмахнутися. Ninja Theory не тільки довела, що може читати мінливий ландшафт в індустрії, а й те, що Hellblade і Сенуа, як і раніше, заслуговують на своє чільне місце в індустрії."

Джонні Чіодіні (Johnny Chiodini)

Pure Xbox — 70/100 

"Senua's Saga: Hellblade II - найкрасивіший тайтл, у який ми коли-небудь грали. Звучить вона неймовірно, Меліна Юргенс (Melina Juergens) вивертається навиворіт, зображуючи Сенуа, і суто на технічному рівні це просто-напросто проєкт наступного рівня. Проте ми, як і раніше, вважаємо, що розвивати важкий шлях героїні у вигляді саги - погана ідея. Продовження виявилося менш виразним, ніж перша частина. У 2024 році тайтл уже не такий унікальний. Перед нами хороша гра з цікавою пригодою на вісім годин, але в ній немає нічого такого, що кричало б, що в неї обов'язково потрібно зіграти. На жаль, слабка бойова система і нудні головоломки лише додають солі на ці рани."

Пі-Джей О'Райлі (PJ O'Reilly)

VG247 - 60/100 

Хоча Hellblade II в силах залишити вас із відкритим ротом і викликати мурашки, надто часто проєкт віддає дуже дорогою технодемкою - демонстрацією технічних досягнень, що загрузли у власному почутті серйозності й таємниці. Гра не передає вам управління в багатьох найбільш вражаючих моментах і не дає вам достатньо награтися, коли контроль у вас усе-таки є. Усе це настільки обмежує потенціал цього візуального і звукового шедевру, що складається враження, мовляв, упродовж усього шляху гра постійно намагається знайти точку опори на цьому ісландському кам'янистому осипищі, але так і не стане на ноги, доки не дістанеться, хитаючись, до фінішної межі.

Дом Пеппіат (Dom Peppiatt)

Senua's Saga: Hellblade II прописалася на Xbox Series і ПК (включно зі  Steam ). Також гра доступна за передплатою Game Pass.

 

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

 

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

  Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

×
×
  • Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.