Jump to content

Новости Рафаель Колантоніо: Skyrim - immersive sim. Baldur's Gate III частково теж

Новостник

Recommended Posts

• Новостник

Рафаель Колантоніо (Raphael Colantonio), засновник Arkane і нині президент студії WolfEye, доклав руку до безлічі проєктів жанру immersive sim. Тож кому, як не йому, знати головні характеристики напряму? У бесіді з порталом PC Gamer гейм-дизайнер озвучив цікаву думку:  The Elder Scrolls V: Skyrim - теж "іммерсив сім".

01790.dlDeZZT.thumb.jpg.4cbff3dc45c0d23223df593e287f3583.jpg

Ба більше, Skyrim не лише відноситься до immersive sim, а й є найпопулярнішою та найвідомішою грою жанру, впевнений Колантоніо.

"Якщо задуматися, ігри Bethesda або Obsidian дуже-дуже підходять до жанру immersive sim. RPG з видом від першої особи і immersive sim непогано накладаються один на одного, межа між ними досить розмита. Я б сказав, що в їхніх проєктах менше відображаються фізичні властивості об'єктів, ніж у тайтлах Arkane. Але вони сильно покладаються на характеристики і в підсумку все одно спираються на симуляцію. Наприклад, надіти торговцю відро на голову, щоб надурити його, - це дуже в дусі immersive sim."

Рафаель Колантоніо

Також гейм-дизайнер вловив аромат immersive sim в Baldur's Gate III. Нагадаємо, у ній користувачі можуть вбити товстошкірого боса підривом десятків бочок із порохом або пограбувати банк, піднявшись на вежу з дерев'яних ящиків, щоб зробити влучний постріл.

"Як на мене, Baldur's Gate можна віднести до суміжного з immersive sim жанру. Якщо, звісно, покроковість усе ще має сенс для "іммерсив сіма". За Baldur's Gate видно, в якому напрямку копали розробники. До речі, мені вона дуже сподобалася. Приголомшлива гра."

Рафаель Колантоніо

На думку глави WolfEye, з часом рамки immersive sim, як і інших жанрів, розширилися. Мовляв, зараз студії в змозі зробити immersive sim з акцентом на екшен або рольову складову. "Не хочу говорити за Bethesda, але я здивуюся, якщо вони скажуть, що їхні тайтли не мають нічого спільного з жанром. Адже їхні роботи серйозно покладаються на симуляцію", - підкреслив фахівець.

Нагадаємо, нещодавно Рафаель Колантоніо представив свою наступну гру. Вона поки що не має назви, але вже відомо, що це буде екшен-RPG з видом від першої особи. У плані механік і геймплею вона буде ближчою до Dishonored, Fallout та проєктів Obsidian.

Edited by Трейдер (see edit history)