Jump to content

Новости Затягуючий геймплей і проблемний інтерфейс - Civilization VII отримала перші оцінки ЗМІ

Новостник

Recommended Posts

• Новостник
За тиждень до релізу Sid Meier's Civilization VII Мережу заполонили фінальні огляди з оцінками від усіляких ігрових видань. На момент написання новини сьома "Цива" має в середньому 80 балів на Metacritic і 82 бали на OpenCritic, а рекомендують гру 86 % журналістів.

ss_8c1226a5c58447773b03b6c967e9d561d3315fd7.1920x1080.thumb.jpg.bf1cbcb4997360a483e8537db297ff64.jpg

Більшість рецензентів хвалять збільшену динаміку боїв, геймплей, що затягує, і поліпшений штучний інтелект, а серед мінусів зазначають проблеми з інтерфейсом і місцями нестачу контенту, який розробники вводитимуть із часом разом із DLC.

Нижче зібрали випадкові рецензії з різними оцінками:

VGC - 100/100

"Civilization VII досить сміливе продовження, яке вносить істотні зміни в геймплей, але при цьому зберігає все те, що зробило серію культовою. Попрощайтеся зі своїм вільним часом, бо кожної миті неспання ви будете хотіти зіграти "ще один разок".
Civilization VII залишається головним викрадачем мого часу, як у будні, так і у вихідні дні. <...> Це по-справжньому затишна гра. Затишна в тому сенсі, що якщо ви сядете за неї в п'ятницю, то за кілька пройдених кампаній раптом виявите, що вже настала неділя.
Зміни тут продумані, але такі, що не порушують усталену формулу, а також спрощені й оптимізовані, що явно пов'язано з успіхом гри на портативних пристроях. З урахуванням усього вищесказаного, Civilization VII - це ще одна впевнена в собі, елегантна і видатна стратегія."

Джордан Міддлер (Jordan Middler)

The Gamer - 90/100

"Civilization VII величезна гра, яку непросто описати в невеликому огляді. Я лише скажу, що Civilization VII мене приємно здивувала. Я був готовий зненавидіти нову систему цивілізацій і епох, а також бурчати через приховані функції. Але замість цього я знову з головою занурився в гру. Вона викликає в мене тепле почуття, немов я повернувся у свої дитячі роки, коли з нетерпінням біг додому, щоб пограти в четверту "Циву" на запорошеному старому комп'ютері...
Ця гра поглине ваші години, пережує ваші дні та виплюне вас голодним і позбавленим здорового сну. Мені не терпиться зіграти в багатокористувацький режим після стількох годин в одиночній кампанії, яка ще не до кінця опрацьована. Мені не терпиться витратити години на розробку унікальних стратегій для кожного лідера і цивілізації. Мені не терпиться нарешті перемогти розвинений ШІ з будь-якою іншою умовою перемоги, крім військової переваги. О, а музична тема Монголії - найкраща з усіх, що я чув у Civilization досі."

Гаррі Олстон (Harry Alston)

Wccftech - 80/100

"Civilization VII - чудова гра, ось і всі справи. У новій частині є що любити, враховуючи поліпшену систему будівництва міст, особливості ландшафту і дипломатію. Однак давні шанувальники серії вважатимуть деякі зміни такими, що обмежують, на кшталт неможливості відключити інші умови перемоги, крім домінування. Це, а також стрімкий розвиток подій, може викликати відчуття, що грі бракує епічності деяких більш тривалих частин серії. Проте навіть незважаючи на те, що сесії здаються трохи прискореними, нав'язливе бажання зіграти ще раз, яке робить Civilization однією з найкращих стратегій, нікуди не поділося."

Кріс Рей (Chris Wray)

IGN - 70/100

"Схоже, у Civilization VII прагнення розробників оптимізувати та спростити цю легендарну стратегію зайшло занадто далеко, особливо коли справа стосується інтерфейсу. Він розчаровує тим, що не надає мені інформацію, необхідну для комфортної гри, а іноді навіть не дає зрозуміти, що відбувається. Проте в грі поліпшені бої та дипломатія, трохи доопрацьовано розповідь, а також в основному чудова графіка і звук. Тож, незважаючи на недоліки, вона все ще може змусити мене грати до пізньої ночі. Є вагомі підстави вважати, що за звичайного темпу випуску патчів і доповнень Firaxis зможе вдосконалити свої нові ідеї та зробити гру такою, якою вона має бути. І хоча стартова версія, як і раніше, є веселою, це все ж крок назад для серії."

Ліана Хафер (Leana Hafer)

Eurogamer - 40/100

"У Civilization VII є один ключовий недолік - вона намагається бути лаконічною і зрозумілою, але рясніє прихованими системами і деталями. Необхідна інформація або відсутня, або десь захована, а мікроскопічні значки постійно видають погано організовані і часто неактуальні повідомлення. Деякі тексти надмірно заплутані - в енциклопедії є абзаци з історичним контекстом полів, але немає інформації про те, що з цими полями можна робити. Екрани статистики практично відсутні, а списку юнітів і зовсім немає, тому якщо ви забудете, куди поставили дослідника, то ви його ніколи не знайдете...
Civilization VII - візуально красива гра з деталізованою деталізацією і гарним звучанням, а ШІ, мабуть, найшвидший у серії. Користувацький інтерфейс має достатній потенціал, щоб деякі з моїх претензій можна було виправити в майбутньому, та й загалом гейм-дизайн не без потенціалу. Але в ньому не вистачає індивідуальності, а кількість дратівливих дрібниць і недоробок шокує для серії з такою спадщиною. Це суперечлива гра, яка замість утирання носа конкурентам з першої ж години показує, що не заслуговує сидіти на троні 4X-стратегій."

Син Вега (Sin Vega)

Реліз Sid Meier's Civilization VII відбудеться 11 лютого на ПК (Steam, Epic Games Store), PlayStation, Xbox і Nintendo Switch. Власники розширених видань зможуть почати проходження вже з 6 лютого.
Edited by Трейдер (see edit history)