Jump to content

Новости "Потенційна гра року" - критики тепло зустріли Kingdom Come: Deliverance II

Новостник

Recommended Posts

• Новостник
Сьогодні ввечері відбудеться реліз Kingdom Come: Deliverance II, а вже сьогодні після зняття ембарго десятки ігрових видань опублікували свої фінальні огляди. Більша частина оцінок виявилася позитивною - на момент написання новини у Kingdom Come: Deliverance II в середньому 87 балів на Metacritic і 89 балів на OpenCritic, а рекомендують гру 96 % журналістів.

ss_1a8e9f33b397e45c5c50af67b06ec844ede4f2ea.1920x1080.thumb.jpg.f2a6789f06b468ca0648284e4d0c63bb.jpg

ЗМІ захоплюються розвитком геймплейних механік оригіналу і відзначають відмінну продуктивність на всіх платформах. Проте не всім припав до смаку неквапливий темп оповіді, а дехто й зовсім не зміг освоїти ігровий процес.

Ось що пишуть журналісти у своїх рецензіях:

Windows Central - 100/100

"Я є великим шанувальником оригінальної гри, і я очікував, що сиквел мені теж дуже сподобається. Але навіть з урахуванням цього я був здивований, наскільки ідеальним вийшло продовження. Warhorse зібрала воєдино все, що сподобалося фанатам KCD, і водночас виправила основні проблеми з сюжетом, боями і продуктивністю. Завдяки захопливій динаміці величезного відкритого світу, незліченним різноманітним завданням, збалансованим боям, захопливому сюжету і бездоганному поданню, у цій грі є все, чого тільки може побажати фанат Kingdom Come, і навіть більше.
Колосальний відкритий світ і 100+ годин захопливого контенту, значно покращена, порівняно з оригінальною KCD, бойова боротьба і багато іншого. Kingdom Come: Deliverance II - це безсумнівний тріумф Warhorse Studios. Це одна з найкращих рольових ігор, у які я коли-небудь грав, і вона, безсумнівно, претендуватиме на звання "Ігри року" 2025. Воістину, це одна з найкращих ігор для ПК і Xbox у поточному році. Новий шедевр Warhorse Studios обов'язковий до проходження для всіх фанатів рольових ігор, і він напевно сподобається всім, хто любить історичні сеттинги."

Брендан Лоурі (Brendan Lowry)

GameSpot - 90/100

"Kingdom Come: Deliverance II все ще недосконала в деяких аспектах, але здебільшого це значно поліпшена гра з більш опрацьованими боями і квестами, а також без технічних проблем, які були в оригіналі. Не всім сподобається її неквапливий і часто виснажливий темп, але ті, хто готовий прийняти її умови, знайдуть захопливу рольову гру з відкритим світом, у якій гравець може діяти на свій розсуд і спостерігати за наслідками своїх дій."

Річард Вейклінг (Richard Wakeling)

Gamepressure - 90/100

"Чи маємо ми справу з ідеальним сиквелом? Що ж, ніщо не позбавлене недоліків, але Kingdom Come: Deliverance II справді покращує майже всі аспекти свого і без того дуже хорошого попередника. Якщо дивитися на все це більш стримано, ми, звісно ж, побачимо недоліки, але важко ігнорувати величезну кількість зусиль, пристрасті та душі, вкладених у цей проєкт. Я дуже радий, що такі ігри все ще розробляються. Навіть після десятків годин гри, підкріплених постійним аналізом і тестуванням, я все одно не можу нею насититися. Всупереч здоровому глузду і досвіду, мені хочеться сісти і знову пройти цю гру, цього разу заглядаючи під кожен камінь і розмовляючи з кожним персонажем. Люди кажуть, що Kingdom Come така гарна, тому що в ній немає елементів фентезі. Тим часом я не знаю, як назвати цю гру інакше, крім як фантастичною."

Якуб Палушек (Jakub Paluszek)

PC Gamer - 90/100

Kingdom Come: Deliverance II здається чимось неймовірним - недолуго амбітна та своєрідна гра, яка якимось чином досягла висот, яких Warhorse прагнула ще в першій частині.
Здається, цей проєкт створений спеціально для тих, хто схиблений на детальному вивченні ігрових механік. Для тих, хто досі із захопленням згадує "Сталкер" і "Морровінд", і кому хочеться воскресити свою ностальгію за прекрасними старими іграми.

Джошуа Воленс (Joshua Wolens)

IGN - 90/100

"Багато в чому Kingdom Come: Deliverance II відчувається як гра за класичною формулою Bethesda, яку та закинула багато років тому в гонитві за ширшою аудиторією. І при цьому в ній є чудові механіки ближнього бою, до яких серія The Elder Scrolls не наближалася навіть на піку свого розвитку. Іноді, правда, неясно, чи хоче гра бути кінематографічною історією про конкретного хлопця, який вирушає в конкретну пригоду, або по-справжньому динамічною пісочницею з відкритим світом, наповненою цікавими і різноманітними побічними квестами. Це може призвести до кількох конфліктів у темпі оповіді, які нерідко порушують занурення. Але в більшості випадків одне не заважає іншому, і ви можете вільно вирушати в будь-яку з безлічі додаткових пригод на шляху до хвилюючого фіналу основної сюжетної лінії. Я була рада зануритися в цей світ, і пройде ще багато часу, перш ніж я забуду цю виняткову історію."

Ліана Хафер (Leana Hafer)

VideoGamer - 70/100

"Моє незабутнє враження від Kingdom Come: Deliverance II - це стомленість від гейм-дизайну, який часом суперечить сам собі. Місцями гра наполегливо вдає із себе щільний і складний симулятор середньовіччя, а в інших випадках вона не цурається ігрових умовностей, занурюючи мене в нестримне божевілля. Гравець постійно балансує між цими двома полюсами, і водночас він ніколи не може бути до кінця впевненим, чи сприймає себе Kingdom Come: Deliverance II надто серйозно, або ж навпаки недостатньо серйозно. Якщо вам сподобалася перша частина, то і в другій ви отримаєте таку саму захопливу рольову гру, а якщо у вас вистачить терпіння, то ви знайдете безліч причин, щоб залишитися в цьому світі. Якщо ж вам не сподобалася перша частина, то я готовий посперечатися, що і сиквел вам не сподобається."

Том Бардвелл (Tom Bardwell)

GamesHub - 50/100

"Мені подобаються деякі елементи Kingdom Come: Deliverance II. Деякі діалоги захоплюють, навіть якщо багато персонажів відштовхують. Варіативність проходження квестів дуже тішить, а сама гра має чудовий вигляд і прекрасно працює навіть на Steam Deck.
Водночас Kingdom Come: Deliverance II весь час вимагає, щоб ви відповідали її рівню, і я знаходжу це певною мірою гідним поваги. Але я просто постійно почувався нещасним через те, що мені доводилося насилу в неї грати, бо всі елементи разів у 10 більш роздуті, ніж слід було зробити. Це насправді захоплива пісочниця, але мені не хочеться ритися в землі, щоб оцінити її. Більшу частину часу це було вище моїх сил."

Джем Волкер (Jam Walker)

Kingdom Come: Deliverance II стартує 4 лютого о 18:00 на ПК (Steam, Epic Games Store), PlayStation 5 і Xbox Series. Після запуску протягом усього 2025 року гра отримає низку контентних оновлень і три DLC.
Edited by Трейдер (see edit history)