Перейти к содержанию

Новости Більше, ніж просто "британський Fallout", але є вади - преса про Atomfall

Новостник

Рекомендуемые сообщения

• Новостник
Спало ембарго на публікацію оглядів Atomfall від Rebellion - авторів серії Sniper Elite. Критики зустріли гру не найвищими оцінками, але хоча б за передплатою ознайомитися з "найамбітнішим проєктом студії" все ж варто.

00688.4GJcQJU.thumb.jpg.671f1dfb87346551fc618b3a41a7d21a.jpg

На момент написання новини у пригодницького екшену 76 балів на Metacritic (PS5-версія) і стільки ж балів на OpenCritic (тайтл рекомендують 72 % авторів). До плюсів журналісти віднесли високий рівень внутрішньоігрової свободи, цікавий детективний геймплей, потенційну високу реіграбельність, мальовничі пейзажі, цікавих персонажів і багатий вибір налаштувань доступності.

Багато хто пише, що Atomfall точно не є плоским клоном Fallout - вони сильно відрізняються. Дехто навіть порівняв підхід Rebellion до гейм-дизайну з таким у FromSoftware. "Коли я вийшов із бункера в карантинній зоні та побачив потопаюче в зелені оточення Озерного краю Великої Британії на початку гри, мій розум далеко не відразу нагадав мені про Fallout, як я очікував. Замість цього я подумав про Elden Ring", - написав журналіст IGN. Усе тому, що користувача кидають у незнайомому місці, особистість керованого персонажа не до кінця зрозуміла, і тільки невеликі, розкидані по світу підказки допоможуть зрозуміти, куди варто рухатися.

Однак мінуси у проекту теж є. Наприклад, рясний бектрекінг, не найкмітливіший ШІ, дратівливий стелс, незграбна бойова система і стрілянина, а також не найпотрібніші RPG-системи. Є претензії і до подачі Atomfall:
"Її просували як сурвайвал-екшен, але від цього жанру у гри хіба що система крафтингу є. Не потрібно стежити за рівнем голоду, спраги або втоми - в Atomfall нічого і близько до цього немає. Ба більше, у нас ніколи не закінчувалися аптечки і патрони, завдяки чому ми могли вибирати будь-який підхід до тієї чи іншої ситуації."

Ліам Крофт (Liam Croft) з Push Square

Нижче зібрали висновки з кількох рецензій із різними оцінками в рамках опублікованих оглядів.

GamesRadar+ - 90/100

"У Atomfall ретельно опрацьований світ і високий рівень свободи геймера, який рідко де зустрічається. У підсумку проект являє собою одну з найкращих офлайн-пригод, які може запропонувати 2025 рік. І найкраще тут те, що гра прагне покликати якомога більше людей на цю вечірку."

Люк Кемп (Luke Kemp)

TheGamer - 80/100

"Можу сказати як людина, яка провела незліченну кількість вихідних, гуляючи цими самими камбрійськими пагорбами, перш ніж повернутися до вагончика або намету, - в Atomfall чудово відобразили британську сільську місцевість. Додайте до цього чудову систему квестів разом із напруженими битвами, і ви отримаєте рецепт успіху. А тепер хапайте биту для крикету і обезголовте зомбі, поки він не з'їв ваші мізки з йоркширським пудингом і підливою."

Бен Следж (Ben Sledge)

Windows Central - 80/100

"Мені подобалася Atomfall під час усього мого проходження - я отримав безліч веселощів. Фанати Fallout, S.T.A.L.K.E.R. 2 і Prey зможуть отримати схоже задоволення в цьому зразку геймерської свободи, яка заохочує цікавість і винагороджує дослідження оточення. Усе це варте запитуваної ціни, а якщо ви передплатник Game Pass, вам варто хоча б спробувати пограти. Над ШІ супротивників потрібно попрацювати, та й битви в тайтла гірші, ніж у сусідів за жанром, але це не надто сильно відволікає від загальної картини."

Майкл Хоглунд (Michael Hoglund)

PC Gamer - 62/100

"Гра добре зроблена, і я ніколи не відмовлюся від можливості попрацювати детективом, але їй просто не вистачає іскри. Це найамбітніша гра Rebellion, але вона не дотягує до Sniper Elite, де все існує для того, щоб служити певній фантазії - тій, де ви вбивця, який сіє смерть і встромляє кулі в черепи нацистів у невиправданому "слоумо". У Atomfall просто немає цієї чіткої ідентичності."

Фрейзер Браун (Fraser Brown)

Eurogamer - 60/100

"Якщо ви зумієте подолати складний початок і вам подобається простіший погляд на жанр виживачів - Atomfall запропонує вам інтригуючу історію, яку варто дізнатися. <...> У мене рідко з'являються дві полярні думки з приводу однієї гри, але саме це сталося з Atomfall. Мені здавалося, це невдача, але водночас хотілося обговорити з іншими, що вони робили в грі, і пірнути назад, щоб побачити більше. Тепер я точно в таборі під назвою "Вам варто пограти в це"."

Том Оррі (Tom Orry)

Реліз Atomfall відбудеться вже 27 березня на ПК (Steam, Epic Games Store, Microsoft Store), PlayStation і Xbox, включно з Game Pass. Власники Deluxe-видання зможуть почати грати на три дні раніше. 

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.