Jump to content

Новости Europa Universalis V анонсована офіційно - дивіться трейлер

Новостник

Recommended Posts

• Новостник

Europa Universalis V - наступна масштабна стратегія від Paradox, нарешті офіційно анонсована. Розроблювана іспанською Paradox Tinto під кодовим ім'ям Project Caesar, гра продовжує традиції серії: управління державою, війни, дипломатія і глобальне розширення на історичній карті світу.

ss_ab355163013ed53371075bbd285254c2db53599f.1920x1080.thumb.jpg.41d148b2269a99896e5e5dc31b063d23.jpg

Основні зміни можуть здатися незначними для необізнаних, але досвідчені гравці знайдуть чимало нових механік і поліпшень.

Наприклад, змінено систему станів: тепер чотири групи інтересів (простолюдини, духовенство, знать і буржуа), з якими гравцеві потрібно підтримувати баланс. Невдоволення однієї групи може призвести до внутрішніх проблем - від бунтів до втрати військової або економічної підтримки.

Також в гру додані Pops (одиниці населення), які мають потреби та професії, що впливають на економіку та стабільність.

Це не всі нововведення, але ті, хто спробував проект, оцінюють його на «відмінно».

"Я грав у ранню версію, і це справжній монстр. Чесно кажучи, я більше шанувальник Crusader Kings III, але можу належно оцінити велику і складну суть Europa Universalis. Поки що гра місцями здається мозковиносною (навчання ще не додано), і вона доволі вимоглива до комп'ютера через усі обчислення, що відбуваються на тлі. Але це звичайна справа для глобальних стратегій від Paradox. Я провів кілька вечорів у ролі похмурого правителя Кореї, який страждає під гнітом імперського Китаю, але зате побудував прекрасну дорожню мережу. Шкода тільки - віспа."

Брендан Колдуелл (Brendan Caldwell)

На даний момент у гри немає дати релізу, але є сторінка Steam.

Edited by Трейдер (see edit history)