Перейти к содержанию

Новости Автор гри «Alone in the Dark» запустив краудфандингову кампанію для гри на SEGA Mega Drive з незвичайним контролером

Новостник

Рекомендуемые сообщения

• Новостник

Автор оригінальної гри «Alone in the Dark» Фредерік Рейнал (Frédérick Raynal) розпочав кампанію на Kickstarter, щоб випустити нову гру для SEGA Mega Drive. Проєкт отримав назву PopCorn: Duel і вже зібрав приблизно половину необхідної суми.

a6efb9083f52d003c87ed964dc319ddb.thumb.jpg.b4c743ce5d85a1dee9d9f8bcee0df563.jpg

Нова гра стане переосмисленням старого проєкту Рейналя — PopCorn, що вийшов на ПК у 1988 році. Геймплей створювався під натхненням класичних ігор у дусі Pong.

Головна особливість проєкту — спеціальний контролер PopCorn Spinner. Це обертовий регулятор, який дозволяє точніше керувати платформою. Подібні пристрої зустрічаються в аркадних автоматах, але для Mega Drive такого контролера раніше не випускали.

Рейналь обіцяє, що на картриджі буде 3 ігри:

• PopCorn: Duel — нова гра, заснована на ідеях PopCorn.
  • PopCorn 1988 — порт оригінальної гри для Mega Drive.
  • PopCorn 2026 — вдосконалена версія оригінальної PopCorn.
10dc37f40188c3c9befd3c43f5b3f6f4.png.1f704c52e56d6a547d0961740b5db51e.png
За словами Рейналя, ідея повернутися до PopCorn з’явилася після розмови з другом — Девідом Мекерсом (David Mekersa), автором навчальних матеріалів з програмування на сайті GameCodeur.fr. Він хотів створити курс з мови C для Mega Drive з використанням набору інструментів SGDK, і стара гра добре підходила для цієї мети.
"Я почав працювати над адаптацією, використовуючи максимально наочний код і поступовий підхід: спочатку лише платформа та м’яч, потім бонуси, монстри та інші елементи. На жаль, тут починається сумна частина історії: Девід тяжко захворів і незабаром помер. Адаптація була майже завершена, і я вирішив закінчити її в пам'ять про нього.
І ось у мене виявилася версія PopCorn 1988 для Mega Drive, але я не знав, що з нею робити. У brick-breaker-ігри не дуже зручно грати на звичайному геймпаді, тому на Mega Drive їх майже не було — фактично всього одна. Я зрозумів, що для нормального геймплею потрібен спінер, але з'ясувалося, що для цієї консолі таких контролерів не існує, а миші для неї зустрічаються вкрай рідко.
Тоді я вирішив спробувати зробити його сам. Я розробив електронну схему, корпус, надрукований на 3D-принтері, і прошивку, сумісну з протоколом миші Mega Drive. І раптом гра стала неймовірно захоплюючою! У якийсь момент мені спало на думку використовувати два порти консолі. Оскільки PopCorn 1988 — це ремейк brick-breaker-гри, я придумав новий проєкт — PopCorn: Duel, фактично ремейк Pong. Я дав друзям спробувати прототип, і вони почали просити зробити такі спінери і для них."

Фредерік Рейналь

Рейналь також розповів, що відмовився від варіанту з потенціометром, як у контролера під назвою «Колесо» для Atari 2600, оскільки такі рішення обмежують кут повороту приблизно 270 градусами і не дають змоги крутити ручку безкінечно. А розробнику ж хотілося досягти відчуттів, близьких до аркадних автоматів.

За словами розробника, сумісність з інструментарієм SGDK відкриває можливості й для інших проєктів, де стане в нагоді нескінченне обертання. Наприклад, він уже замислюється про створення гри в дусі Asteroids.

В основі контролера лежать сучасні датчики Холла: магніт дозволяє точно фіксувати обертання без тертя, а точність сягає приблизно 4096 кроків за один оберт. Найскладнішим завданням виявилося знайти інформацію про протокол миші Mega Drive і роздобути оригінальну «гризунку» для тестів. У підсумку Рейналь залишився задоволений отриманим пристроєм.

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.