Перейти к содержанию

Новости Жахлива оптимізація та вторинність — що пишуть критики про Samson

Новостник

Рекомендуемые сообщения

• Новостник

Відбувся реліз Samson — дебютного проєкту незалежної студії Liquid Swords, яку заснував колишній керівник Avalanche Studios і творець серії Just Cause Крістофер Сундберг (Christofer Sundberg). Відразу після запуску розробники зняли ембарго на публікацію фінальних оглядів, і, як видно, гра виявилася далеко не без проблем.

ss_30606634eb0c95ebeba363373eae6db72a6c2607.1920x1080.thumb.jpg.6d8e220693101f33de9b54cabb19a644.jpg

На момент публікації новини Samson має в середньому 54 бали на Metacritic і 60 балів на OpenCritic, а рекомендують гру лише 38 % оглядачів. Основні причини критики — жахлива оптимізація, слабкий наратив, одноманітність і загальна вторинність. З плюсів же відзначають атмосферу міста, компактність, а також механіку водіння та бойову систему.

Нижче ми зібрали кілька випадкових рецензій з різними оцінками:

The Outerhaven — 80/100

"Samson — саме та гра, яку обіцяли розробники. Її невеликі масштаби, безсумнівно, відштовхнуть деяких гравців, особливо тому, що через цю компактність слабкі сторони Samson стають більш помітними. Проте в її простому підході є щось справді освіжаюче в епоху, коли так багато ігор з відкритим світом прагнуть бути якомога довшими та величезними.
Samson не може похвалитися довершеністю, глибиною чи різноманітністю, притаманними найвідомішим іграм у цьому жанрі, але це з лишком компенсується напруженими боями, приємним керуванням, яскраво вираженим стилем і продуманою структурою, завдяки якій події розвиваються у стабільному темпі. Все це виділяє Samson на тлі набагато дорожчих конкурентів. Якщо вам не вистачає екшену, в якому акцент робиться на захопливості та динаміці, а не на масштабі, то Samson, безперечно, вартий вашої уваги.
Плюси:
— Захоплююча бойова система;
— Тактичний елемент з очками дії;
— Фінансовий борг головного героя робить додатковий контент значущим;
— Сценарій та його виконання ідеально відповідають сеттингу та тону гри;
— Пропрацьована механіка водіння;
— Невелика тривалість (гра поважає ваш час);
— Незважаючи на певну повторюваність, гра залишається захоплюючою.
Мінуси:
— Потрібне серйозне поліпшення оптимізації;
— Бойові ситуації можуть бути одноманітними;
— Анімація облич поступається за якістю решті анімації."

Джордан Ендоу (Jordan Andow)

SteamDeckHQ — 60/100

"Мені дуже хотілося отримати задоволення від Samson, але через баги та незручне керування я надто часто відчував розчарування. Гра може радувати, коли її механіка працює так, як задумано, але таке трапляється рідко. Сам світ чудовий, і я відчуваю, що в нього є потенціал для цікавої історії, але мені було складно змусити себе продовжувати грати, коли я з таким трудом виконував одне завдання за іншим.
Я б також сказав, що ця гра не підходить для Steam Deck. Апскейлінг робить її трохи більш прийнятною, але основні проблеми нікуди не поділися, і їх не можна вирішити за допомогою генерації кадрів. Коротко кажучи, Samson — це недопрацьований, сповнений багів екшен, який більше розчаровує, ніж радує, і він погано працює на Steam Deck.
Ігровий процес — 2,5/5
Графіка — 4/5
Сюжет — 3/5
Звук — 3/5
Розваги — 2/5
Продуктивність — 1/5
Візуальні ефекти — 1/5
Стабільність — 1/5
Управління — 3/5"

Ной Купецький (Noah Kupetsky)

Wccftech — 55/100

У Samson є шанс стати чудовою грою у своєму жанрі. З ціною у 25 доларів і міцним фундаментом, навіть у нинішньому недосконалому стані, я бачу, якою вона могла б стати і наскільки захоплюючою може бути, коли все працює як слід. На жаль, на момент релізу це не так, і 25 доларів все одно сприймаються як грабіж, коли вам продають бракований продукт. Можливо, одного дня у вас з’явиться безліч вагомих причин, щоб спробувати Samson, але на момент релізу цього робити не варто.
Плюси:
— Кінематографічні бої;
— Яскраво виражена атмосфера та дух міста;
— Цікаві ігрові механіки, що створюють напругу та підвищують ставки.
Мінуси:
— Величезна кількість проблем із частотою кадрів;
— Зламані місії, які іноді можна виправити перезапуском;
— Повторювана структура місій і одноманітний геймплей, який не зазнає істотних змін під час проходження;
— Посередня історія з невиразними персонажами та слабким сценарієм;
— Штучний інтелект ворогів часто настільки поганий, що руйнує всю напругу, створену завдяки атмосфері та ігровим механікам.

Девід Каркасол (David Carcasole)

Gamereactor UK — 40/100

"Ця гра сприймається як набір цікавих ідей, які так і не склалися в єдину картину. Видно, що розробники старалися, але, схоже, їм не вистачило ресурсів, щоб довести справу до кінця. Чи рекомендую я Samson? Ні. Принаймні, не в тому стані, в якому зараз перебуває гра. І я насилу уявляю, як її можна врятувати без значних змін у деяких ключових системах.
Плюси:
— Візуально Тіндалстон виглядає чудово, і його сувора атмосфера зачаровує.
— Механіка ближнього бою цікава (чого не можна сказати про стрільбу).
— Безліч видів активностей.
Мінуси:
— Ігровий цикл надмірно фруструє і занадто суворо карає гравця за помилки.
— Бойова система не відрізняється точністю.
— Численні баги, які створюють несправедливі ситуації."

Клаус Ларсен (Claus Larsen)

Game Rant — 30/100

Мені не приносить задоволення критикувати дебют студії, але применшувати фундаментальні недоліки Samson — означає спотворювати реальність. Я міг би сказати, що гра має шанс вам сподобатися, якщо у вас не буде завищених очікувань, або що вона стане кращою, коли Liquid Swords виправить прикрі баги, або навіть що за репетитивним геймплеєм і нудним сюжетом ховається справжня пристрасть авторів, але реальність така, що Samson — це щось інше, ніж просто «непогана гра з недоліками». Це нудний, нецікавий, вторинний продукт, і я б не радив вам витрачати на нього час, якщо тільки вам за це не платять.
Плюси:
— Непогані механіки ближнього бою та водіння;
— Кілька напрочуд вдалих моментів.
Мінуси:
— Велика кількість критичних багів;
— Нудна та безглузда історія;
— Маленький та одноманітний відкритий світ;
— Повторювані місії.

Нік Родрігес (Nick Rodriguez)

На сьогодні Samson доступна лише на ПК (Steam, Epic Games Store). У майбутньому розробники планують випустити консольні версії.

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.