Перейти к содержанию

Новости Автори Darkest Dungeon не будуть відтворювати голос Вейна Джуна, хоча він дав на це дозвіл перед смертю

Новостник

Рекомендуемые сообщения

• Новостник

Минулого року помер Вейн Джун (Wayne June) — актор, який озвучив оповідача у дилогії Darkest Dungeon. Його глибокий і мелодійний голос став невід’ємною частиною серії, тому шанувальники франшизи неминуче задаються питанням — хто ж зможе продовжити його справу? За словами співзасновника Red Hook Studios Кріса Бурасси (Chris Bourassa), команда точно не вдаватиметься до допомоги ШІ.

darkest_dungeon-12.thumb.jpg.f25d2c7bf12b6b98c5dcf275708a0615.jpg

Про це він заявив у коментарі на Reddit. Як розповів Бурасса, в одному з останніх листів Вейн Джун дав письмовий дозвіл Red Hook, щоб та навчила нейромережу імітувати його голос. Однак до цього актор був категорично проти такого. Незважаючи на отриману згоду, розробники навіть не намагалися перевести оповідача на ШІ-голос.

Ми [Уейна] про це ніколи не просили. Думаю, він прагнув поставити інтереси проєкту, колег та аудиторії вище своїх принципів — і запропонував нам рішення, щоб ми могли «рухатися далі». Я відмовився, а гроші все одно перерахував його родині.
Я ніколи не дозволив би машині імітувати його голос і тим самим знецінити його геніальну, непідвладну часу роботу. Його голос та інтонації були живими, справжніми, людськими. І я безмежно вдячний за те, що писав для нього.

Кріс Бурасса

Окрім серії Darkest Dungeon, голос Вейна Джуна звучить і в Dota 2 — актор записав кілька реплік для набору коментатора в стилі Darkest Dungeon.

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.