Перейти к содержанию

Новости Знижена кінематографічність і занадто багато стелсу — що пишуть у оглядах Directive 8020

Новостник

Рекомендуемые сообщения

• Новостник

Автори гри «Until Dawn» із Supermassive Games зняли ембарго на публікацію оглядів «Directive 8020» — нової науково-фантастичної частини хоррор-антології The Dark Pictures. Судячи з підсумкових оцінок, гра відповідає попереднім частинам серії. На момент публікації новини Directive 8020 має в середньому 71 бал на Metacritic (версія для PS5) і 76 балів на OpenCritic, а рекомендують її 63 % оглядачів.

directive_8020-20260211-mBsTjQc.thumb.jpg.129c2db72a1bf7ff08bbb064661086f9.jpg

Журналісти критикують знижену кінематографічність, акцент на стелсі в геймплеї та акторську гру деяких персонажів. Тим часом похвали заслужили атмосфера, сюжет і проста механіка повернення до розгалужень.

Нижче зібрали кілька випадкових оглядів з різними оцінками:

TheSixthAxis — 90/100

Directive 8020 — безперечно, найкраща частина серії The Dark Pictures. У ній більше стелс-елементів, розгалужена сюжетна лінія сприймається як єдине ціле, а сама гра встановлює нові стандарти для жанру.
Переваги:
— Чергове вдосконалення звичних елементів The Dark Pictures;
— Гра виглядає і звучить приголомшливо;
— Сюжет цілісний, незважаючи на розгалуженість;
— Можливість повернення до розгалужень — чудове доповнення.
Мінуси:
— Темп гри сповільнюється до середини;
— Космічний сеттинг здається трохи вторинним.

Tuffcub

IGN — 80/100

Я з самого початку була великою прихильницею The Dark Pictures, незважаючи на всі примхи та недоліки серії, тож для мене Directive 8020 — це моторошний і вражаючий початок другого сезону антології. Ефектна обстановка в глибинах космосу, продуманий сценарій, сильна гра основного акторського складу та напружена (хоч і трохи заїжджена) нова механіка скритності — ось що виділяє цей епізод. Проте мені не дуже подобається, що можливість повернення до розгалужень відкрита з самого початку, бо це, безперечно, позбавляє гру частини чарівності та саспенсу під час першого проходження. Я б зберегла її для другого проходження. Але в будь-якому разі це крок вперед для антології з точки зору видовищності та оповіді, тож гра заслуговує на увагу.

Ліана Хафер (Leana Hafer)

DualShockers — 70/100

Directive 8020 — чудове доповнення до антології The Dark Pictures і гідний початок другого сезону. Ця гра входить до числа найкращих робіт Supermassive Games і є довгоочікуваним кроком уперед для студії, яка останніми роками ледве випускала видатні ігри. Рішення, які доводиться приймати гравцям, мають велике значення, істотно впливаючи на розвиток сюжету та підвищуючи цінність гри для тих, хто хоче дізнатися всі наслідки свого вибору. Однак, незважаючи на те, що стелс-секції можуть бути напруженими та добре продуманими, вони з’являються занадто часто і дозволяють напрочуд легко позбуватися персонажів, які вам не подобаються, що знижує емоційний вплив гри. Проблема в тому, що деякі персонажі нудні й нецікаві, а їх озвучка залишає бажати кращого. Проте, незважаючи на деякі недоліки, Directive 8020 залишається захоплюючою сюжетною пригодою, яку не варто пропускати шанувальникам The Dark Pictures.
Плюси:
— Відмінний сюжет і розповідь;
— Прийняті рішення мають величезний вплив на сюжет;
— Інтерактивний геймплей;
— Добре продумані стелс-місії;
— Можливість перегравання.
Мінуси:
— Через занадто велику кількість стелс-місій ігровий процес може набриднути;
— Не у всіх персонажів хороша озвучка;
— Занадто легко позбутися персонажів, які вам не подобаються (просто провалюйте стелс-місію).

Крістіан Богнар (Christian Bognar)

Metro GameCentral — 60/100

Обмеження жанру, відсутність реального контролю та відчуття, що ваші рішення є скоріше випадковими, ніж стратегічно виваженими, — все це стримує гру. Проте можливість повернутися до будь-якого попереднього вибору — це чудова інновація, і вона добре вписується в жанр, який уже здається дещо застарілим.
Коротко: творці Until Dawn випустили новий інтерактивний науково-фантастичний хоррор, у якому досконала графіка та сюжетні повороти тьмяніють на тлі сумнівних рішень і нескінченних блукань по тьмяно освітлених коридорах.
Плюси: чудова озвучка та нова механіка, яка дозволяє повернутися до будь-якої сюжетної розгалуженості, щоб обрати інший шлях.
Мінуси: деякі персонажі — практично карикатури. Жорстка лінійність оповіді очевидна, і більшість рішень приймаються без розуміння чи прогнозування їхніх наслідків.

Нік Джиллетт (Nick Gillett)

GameSpot — 50/100

The Dark Pictures як масштабний проєкт, схоже, опинився на роздоріжжі з Directive 8020. Автори планують ще кілька частин, але я відчуваю, що з типовими для гри недоліками ця затія видається сумнівною. Я вже говорив, що готовий грати в ігри цієї антології хоч щороку, і досі так вважаю, але, здається, я вичерпав свій ліміт терпіння щодо дедалі очевидніших недоліків серії. Усвідомлена відмова від кінематографічного стилю, властивого Supermassive, збиває мене з пантелику, а неякісна озвучка створює бар'єр між задумом гри та його реалізацією.
Якщо Supermassive знадобиться додатковий час, щоб адаптувати цю серію до сучасності, я з радістю почекаю, сподіваючись, що The Dark Pictures зрештою поверне студію на той високий рівень, який був заданий Until Dawn понад десять років тому.
Плюси:
— По-справжньому новаторський підхід до презентації розгалуженого сюжету;
— Продумана структура і сюжет, а також кілька кумедних моментів.
Мінуси:
— Акторська гра місцями непогана, а місцями дратівливо жахлива;
— У грі немає тієї кінематографічності, яка робила попередні частини антології такими виразними та незабутніми;
— Елементарні стелс-секції та дратівливі головоломки — не найкращий спосіб привнести в серію більш традиційний ігровий процес;
— Загалом гра виглядає дещо застарілою, а її основа потребує модернізації.

Марк Делані (Mark Delaney)

Directive 8020 вийде вже завтра, 12 травня, о 17:00 на ПК (Steam), PlayStation 5 та Xbox Series.

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.