Перейти к содержанию

Новости Джеймс Олен объяснил причину ухода из команды разработчиков Exodus

Новостник

Рекомендуемые сообщения

• Новостник

Наприкінці 2025 року стало відомо про те, що Джеймс Олен (James Ohlen) залишив засновану ним студію Archetype Entertainment. Нагадаємо, Олен є колишнім креативним директором BioWare, а його новий колектив був сформований під егідою Wizards of the Coast для створення науково-фантастичної екшен-RPG  Exodus. Нещодавно розробник поспілкувався з журналістами PC Gamer і розкрив точну причину розставання з командою.

ss_559c1e1663ecac74079bc502a1014b62354a9e5e.1920x1080(1).thumb.jpg.fee37c804ad51637243ee190de62b377.jpg

Як виявилося, вся справа в банальному вигоранні. Олен зізнався, що спочатку не хотів обіймати керівну посаду, оскільки останніми роками йому все важче справлятися з напругою:

Я постійно говорив усім, що мені не варто очолювати студію, бо це мене доконає. І це майже сталося. Робота вбивала мене протягом шести років. Я працював до зносу, і це позначалося на моєму здоров’ї, особистому житті та на всьому іншому. Мені просто потрібно було відійти від справ.
Як творча людина, ти переживаєш за все і за всіх, а потім, ставши керівником студії, виявляєшся змушеним весь час відривати шматки від свого дітища, тоді як оточуючі постійно критикують твоє бачення. Я б точно не хотів знову опинитися в такій ситуації. Це просто нездорово.

Джеймс Олен

Востаннє Олен стикався з подібним вигоранням у 2018 році, коли рада директорів EA зірвала його план щодо перезапуску MMO  Star Wars: The Old Republic. Проте, за його спогадами, 100-годинні робочі тижні в BioWare не здавалися такими виснажливими. Це в основному завдяки меншому напруженню в більш тісному колективі.

Хоча Олен і покинув Archetype Entertainment, з Wizards of the Coast його ніхто не виганяв. Наразі він працює у відділі настільних ігор як творчий консультант. Розробник також додав, що йому потрібно ще трохи часу, перш ніж він повністю відновиться і повернеться в ігрову індустрію.

Exodus створюється для ПК (Steam, Epic Games Store), PlayStation 5 і Xbox Series. Реліз заплановано на початок 2027 року.

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.