Перейти к содержанию

Новости «Ми знаємо, скільки витрачають інші, і робимо це розумніше» — Saber Interactive про підхід до розробки ігор

Новостник

Рекомендуемые сообщения

• Новостник

У компанії Saber Interactive працюють над цілою низкою ігор — як власних, так і за ліцензією. Останніх, до речі, справді дуже багато: ремейк  Star Wars: Knights of the Old Republic,   Warhammer 40,000: Space Marine III,  Clive Barker’s Hellraiser: Revival, Turok: Origins, гра про Джона Віка та так далі. Чому до студії вишикувалася така черга з правовласників? Ніякого секрету тут немає — лише грамотний підхід до розробки,   заявив творчий директор Saber Тім Вілліц (Tim Willits) у розмові з The Game Business.

e48564981b066b38ac85bd8e3deeba7d.thumb.jpg.15cf58078bb3812b0aebba1158ece135.jpg

Втім, і цей «грамотний підхід» можна розбити на кілька важливих складових. По-перше, у Saber Interactive значний штат співробітників — приблизно 3 500 осіб. З такою кількістю людей дійсно можна взятися за реалізацію багатьох проєктів.

По-друге, колективи Saber вміють добре планувати проєкти так, щоб зосередитися на тому, що справді цікаво й по-справжньому важливо.

Я граю в інші ігри й бачу, як віртуальні долари буквально вилітають з екрана. Я дивлясь, скільки вони витрачають на якусь нісенітницю, і думаю: «Боже, ну це ж дорого».

Тім Вілліц

По-третє, у Saber застосовують гнучкий підхід до розробки: розробників зазвичай залучають до тих завдань, для яких вони потрібні найбільше. Керівник вважає, що традиційна модель, коли велика команда працює лише над одним тайтлом з самого початку, є неефективною, оскільки на ранніх етапах не потрібні всі 200 осіб штату.

Ще одним аспектом є розташування студій. «Ми знаходимо надзвичайно талановитих людей у регіонах, де вартість життя, скажемо чесно, нижча», — сказав Вілліц. Таким чином вдається скоротити виробничі витрати, не втрачаючи при цьому в якості продукту.

І ми не боїмося ризикувати. У нас чудово виходять невеликі ігри. Ну серйозно — MudRunner,    SnowRunner. SnowRunner розробляла буквально пара людей, а гра принесла сотні мільйонів доларів. А поруч —  Space Marine II, величезний AAA-проєкт. Я знаю, скільки він коштує, і знаю, скільки витрачають на свої ігри інші великі студії. Ми просто робимо це розумніше.

Тім Вілліц

У результаті компанія Saber Interactive здобула хорошу репутацію, завдяки чому їй вдалося налагодити міцні відносини з такими компаніями-правовласниками, як Universal, Paramount та Lionsgate. Особливий сплеск інтересу до студії стався після успіху Warhammer 40,000: Space Marine II — гра розійшлася тиражем понад 7 мільйонів копій швидше, ніж за рік, і «змінила все» для Saber.

Це змінило не лише те, як команда створює ігри, але й те, як нас тепер сприймають. <…> А оскільки у нас репутація студії, яка чудово працює з ліцензійними брендами, до нас вишиковується черга з усіх великих правовласників — усі хочуть створити гру. Така тепер реальність. Загалом, ми зараз у такому чудовому становищі, що можемо собі дозволити відмовлятися від пропозицій частіше, ніж погоджуватися. Назви називати не буду, але… коли ти відмовляєш ось цим хлопцям — ти точно чогось досяг. Приємно, чорт забирай, бути на такій позиції.

Тім Вілліц

Оскільки Saber зараз користується великим попитом, їй, безперечно, варто розширюватися. І керівник відкритий до цієї ідеї — компанія може дозволити собі як органічне й поступове зростання, так і поглинання інших колективів. Втім, як і з розробкою, до цього процесу в Saber теж підходять з розумом. «Ми не хочемо накоїти дурниць. Ми маємо намір діяти обережно, але не упускати можливості, коли вони з’являються», — підкреслив Вілліц.

На завершення інтерв’ю ми обговорили поточний стан ігрової індустрії. На відміну від більшості колег, Вілліц вважає, що зараз — чудовий час для відеоігор. Мовляв, комусь, звісно, доводиться нелегко, але, судячи з презентацій та свіжих анонсів, у розробників ще повно ідей. «Творчі люди завжди знайдуть спосіб створити щось неймовірне. Такі ігри обов’язково помітять, і геймери оцінять їх по достоїнству», — поділився керівник.

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.