Перейти к содержанию

Новости У наступній грі автори Clair Obscur планують «трохи розігнатися»

Новостник

Рекомендуемые сообщения

• Новостник

Дебютний проєкт Sandfall Interactive — Clair Obscur: Expedition 33 — мало кого залишив байдужим, до того ж мав чудові продажі. Понад 8 мільйонів копій за рік! Команда вже занурилася в розробку нової гри і в бесіді з Automaton торкнулася теми створення інтерактивних розваг. Також мова зайшла про порт «Експедиції» для Switch 2 та відмову Sony від дисків.

addf0e33410456bfc8397d485a36e498.thumb.jpeg.44ac8a03fe014d8db918852ed650b4ce.jpeg

Наразі в Sandfall працює приблизно 26 осіб. Цього більш ніж достатньо для етапу препродакшну, заявив Гійом Брош (Guillaume Broche), генеральний директор і креативний керівник студії. Розширювати штат не планують, оскільки обмеження, на думку Броша, є сприятливим підґрунтям для креативності.

Якщо ми знаємо, що не можемо зробити все, то маємо зосередитися на тому, що справді важливо. І мені здається, саме такий підхід і зробив Expedition 33 тією грою, яка у нас вийшла. У ній усе на своєму місці, у всьому є сенс, і вона не роздута до розмірів, які їй самій шкодять.

Гийом Брош

Поки що ми не готові говорити щось конкретне про майбутній проєкт у Sandfall, але Брош нагадав, що створювати «Експедицію» було дуже весело. Розробники хочуть знову знайти той самий запал, щоб уже з ним займатися розробкою. Важливо не забувати, що «Expedition 33» створювалася досить довго: для Броша цей шлях зайняв шість років, а для більшості членів команди — від чотирьох до п’яти. « Тому ми хочемо знову дати волю фантазії та творчості. Ми маємо намір трохи розважитися», — повідомив керівник.

У Sandfall зацікавлені у випуску Clair Obscur: Expedition 33 на Switch 2, але говорити про це ще зарано. Технічний директор студії Том Гійермін (Tom Guillermin) підкреслив, що портування гри на цю консоль — серйозне технічне завдання, особливо з огляду на те, що колектив розробників у Sandfall невеликий. «Експедицію» постаралися зробити максимально красивою, але Switch 2 всю цю красу просто не витримає. До того ж, багато функцій Unreal Engine 5 консоль Nintendo не підтримує.

Втім, зараз з’являються спрощені версії інструментів UE5 на зразку Lumen Lite. У Epic Games спеціально наголошували на тому, що завдяки цьому рішенню ігри, які використовують глобальне освітлення, тепер зможуть «працювати на Nintendo Switch 2 із частотою 60 fps». Тому в Sandfall мають намір стежити за оновленнями движка та вирішувати, що робити далі.

Щодо відмови Sony від випуску дисків, це рішення засмучує розробників із  Sandfall. Вони розповіли, що є люди, яким подобається колекціонувати фізичні видання, що є можливість потримати коробку в руках і відчути, що копія гри дійсно їм належить. Та й самі розробники не стали приховувати й зізналися, що бачити коробки з «Експедицією» на полицях звичайних магазинів приносить їм радість.
Тож мені дуже шкода. Я можу зрозуміти рішення [про відмову від дисків] з точки зору бізнесу і чому в цьому є сенс, але для відеоігор як мистецтва це сумна подія. <…> Від думки, що дисків більше може не бути, мені стає трохи сумно. Може, це в мені дитина говорить, але мені подобається відчуття, коли виходиш з дому, купуєш гру і повертаєшся з нею назад. У цьому є щось дуже приємне.

Гійом Брош

При цьому Том Гійермін підкреслив, що випуск ігор на носіях може накладати певні обмеження: потрібно враховувати час на виробництво дисків, і з кожної копії студія отримує менше грошей.

Тож навіть якщо це ускладнювало процес і зменшувало прибуток з кожної копії, для нас було важливо надати таку можливість гравцям, які бажають отримати фізичну версію. Адже ми самі, як гравці, це цінуємо.

Том Гієрмін

Перехід на цифрові носії у Sandfall порівняли із читанням манги. Читати її прямо з екрану — це чудово, але ніщо не замінить відчуття саме від друкованого видання в руках.

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.