Перейти к содержанию

Новости Ветеран BioWare пояснив, чому Baldur’s Gate 3 стала чудовим продовженням

Новостник

Рекомендуемые сообщения

• Новостник

Колишній розробник BioWare Марк Дарра (Mark Darrah) вважає, що успіх    Baldur’s Gate 3 багато в чому пов’язаний із тим, що Larian Studios не почала буквально копіювати попередні ігри серії. На думку розробника, студія зберегла дух оригіналів, але додала власні ідеї та досвід, накопичений за два десятиліття.

b599a10608d706b31871b1c0a480171d.thumb.jpg.05318eb7a7c9e11d7aa7a126ac323709.jpg

Дарра працював програмістом над першою та другою частинами Baldur’s Gate, а згодом став виконавчим продюсером серії Dragon Age. В інтерв’ю FRVR він порівняв підхід Larian з іграми Obsidian. За словами розробника,  Pillars of Eternity чудово передала дух класичних RPG на Infinity Engine, однак саме це стало для неї обмеженням.

Pillars of Eternity сприймається як гра на Infinity Engine. Хоча насправді це не так. Я грав у неї й думав: «Вау, вона дуже схожа на духовного спадкоємця  Baldur’s Gate   Icewind Dale або чогось у цьому дусі. Над нею працювали деякі з тих самих людей». І я не можу дорікнути грі за те, наскільки точно вона слідує своїм джерелам натхнення. Але індустрія за цей час настільки сильно змінилася, що в якийсь момент я подумав: «Так, це дуже точне продовження тієї епохи». І виявилося, що насправді мені вже не хотілося саме цього.

Марк Дарр

На думку Дарри, Larian обрала інший шлях. Baldur’s Gate 3 зберегла вплив перших двох частин франшизи, але при цьому увібрала елементи серії  Divinity, власний досвід студії та ідеї, що з’явилися в жанрі CRPG за останні 20 років. Саме тому гра сприймається не як спроба відтворити минуле, а як природний розвиток серії.

Розробник також зазначив, що такий підхід особливо добре спрацював завдяки тривалій перерві між іграми.  Baldur’s Gate 2   вийшла у 2000 році, тому буквальне продовження механік та дизайну тієї епохи сьогодні могло би виглядати застарілим. Larian же змогла взяти знайому основу та адаптувати її під сучасну аудиторію.

При цьому успіх Baldur’s Gate 3 створив нову проблему для власника франшизи — Hasbro. На думку Дарри, після настільки успішної гри іншим розробникам буде вкрай складно взятися за повноцінну четверту частину і не опинитися в тіні Larian.

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.