Перейти к содержанию

Новости Колишня сценаристка Saber заявила, що студія замінила її на ChatGPT під час розробки Rideshare «Stimulator»

Новостник

Рекомендуемые сообщения

• Новостник

Колишня провідна сценаристка  Saber Interactive Стелла Сакко (Stella Sacco) стверджує, що студія замінила її на ChatGPT під час роботи над Rideshare «Stimulator». У Saber визнають, що використовували ШІ під час створення гри, але заперечують, що штучний інтелект витіснив сценаристів.

af46343f648c1b1dc1349b90794f4dae.thumb.jpg.d1fbd0fa14bf0033beb4d9ddd03273bb.jpg

Сакко розповіла про неприємну подію після публікації трейлера Rideshare «Stimulator». Раніше генеральний директор Saber Метт Карч (Matt Karch) підтвердив, що ролик містить насмішки над головою Gearbox  Ренді Пітчфордом (Randy Pitchford).

Я не знала, що її вже анонсували. Я була провідною сценаристкою проєкту! А в середині розробки Saber замінила мене на ChatGPT. Голоси всіх пасажирів теж були створені за допомогою ШІ. Або пізніше вони змінили підхід, або просто не вказують цього в описі гри на Steam.

Стелла Сакко

Пізніше колишня співробітниця Saber опублікувала скріншот допису з  Facebook* від грудня 2023 року, де вона вже розповідала, що втратила роботу над одним із проектів через ChatGPT. Сакко стверджує, що її керівник тоді намагався відрадити керівництво від такого рішення.

Треба віддати належне моєму керівнику: він знову й знову сперечався з топ-менеджером, який просував використання ШІ. Він казав: «У нас уже є Стелла, вона добре пише жарти й чудово в цьому розбирається. Вона вже працювала над іграми з постійними оновленнями, тож із лайв-опс проблем не буде». Але цей керівник наполягав: «Гравці люблять нові технології», тому використання ШІ нібито стало б «відмінним маркетинговим ходом».
Коли надійшла ця вказівка, я попередила Метта Карча, який просував використання ШІ, що геймери вже в грудні 2023 року негативно ставилися до цієї технології і до моменту виходу гри будуть налаштовані ще гірше. Я сказала йому, що така реакція неминуча. Він не послухав ні мене, ні мого керівника — схоже, взагалі нікого.

Стелла Сакко

Saber відкинула звинувачення Сакко. У компанії заявили  , що ані Saber, ані розробники з команди UNIGINE не замінювали сценаристів штучним інтелектом. За словами студії, команда авторів з 2023 року зросла втричі, а сюжет Rideshare «Stimulator» повністю написали люди.

При цьому Saber підтвердила використання ШІ у грі. Студія пояснила це експериментальним режимом вільної поїздки, де кількість пасажирів фактично не обмежена.

У грі з’явиться експериментальний режим вільної поїздки, який за потреби використовує ШІ, оскільки кількість пасажирів у ньому необмежена. Ми твердо переконані, що інструменти ШІ можуть покращувати ігровий процес і поведінку NPC — саме так ми діємо з моменту заснування компанії Saber у 2001 році.
Незважаючи на триваючий спад в ігровій індустрії, Saber продовжує наймати співробітників. Жодному з наших понад 3 000 працівників не варто турбуватися про те, що його замінить ШІ.

Saber Interactive

При цьому відповідь студії не прояснила кількох важливих деталей. Невідомо, що саме Saber має на увазі під твердженням про те, що сюжет написали люди: мова може йти про загальну історію, сцени або діалоги пасажирів. Крім того, компанія прямо не відповіла на заяву Сакко щодо використання ШІ для голосів персонажів.

Сама Сакко не відступає від своїх слів. Вона заявила, що особисто брала участь у розробці, а після рішення Карча використовувати ChatGPT її усунули з проєкту.

Мене відсторонили від проєкту, щоб використовувати ChatGPT для написання решти тексту, включаючи заплановані матеріали для майбутніх оновлень. Якщо за останні роки вони змінили свої плани — чудово. Але, повторюся: я була там, це була моя робота — писати текст для гри. А потім це перестало бути моєю роботою, коли Метт Карч вирішив, що використання ChatGPT стане чудовим способом привернути увагу до гри.

Стелла Сакко

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.