Перейти к содержанию

Новости Голова Saber вибачився перед колишньою сценаристкою після публічних образ

Новостник

Рекомендуемые сообщения

• Новостник

Генеральний директор Saber Interactive Метт Карч (Matt Karch) особисто вибачився перед колишньою провідною сценаристкою студії Стеллою Сакко (Stella Sacco) після того, як публічно поставив під сумнів її професійні якості. Тим часом сторінка Rideshare «Stimulator» у Steam отримала повноцінне попередження про використання ШІ.

c26120c4edfcf644292da1edaa0bc6d3.thumb.jpg.8212b411e17343df37871b9e37c7f5d9.jpg

Історія розпочалася після заяви Сакко про те, що під час розробки Rideshare «Stimulator» її усунули з проєкту заради використання ChatGPT. За словами колишньої співробітниці Saber, її керівник намагався заперечувати проти такого рішення, однак Карч наполіг на впровадженні ШІ.

Saber заперечила, що замінила Сакко або інших сценаристів штучним інтелектом. При цьому студія визнала, що використовувала ШІ під час створення гри, хоча на сторінці проєкту в  Steam тоді не було відповідного попередження. Сакко відповіла, що особисто брала участь у розробці, а після її відходу ChatGPT використовували для написання решти тексту.

Потім Карч виступив із різкою заявою. Він повідомив, що Сакко нібито замінили на «талановитішого» співробітника, а через кілька місяців звільнили з цілої низки причин. Керівник Saber також написав, що, озираючись назад, він волів би замінити Стеллу на ШІ.

Сакко назвала слова керівника компанії образливими та заявила, що вони завдадуть репутації Saber більше шкоди, ніж її власній.

Тепер же конфлікт набув несподіваного продовження. За словами Сакко, Карч надіслав їй довгий особистий лист і беззастережно вибачився за свої публічні висловлювання.

Минулої ночі, на моє велике здивування, я отримала довгий лист від генерального директора Saber Interactive Метта Карча. Він беззастережно вибачився за те, як жахливо відгукувався про мене в пресі. Повний текст листа залишиться між нами — я не з тих, хто почне його публікувати. Але я перевірила, що лист дійсно був від нього.
Метт сказав, що шкодує про те, що розпалив цей конфлікт, а також про те, як люди в інтернеті почали говорити про мене.

Стелла Сакко

Сакко додала, що не сприймає образи випадкових користувачів як щось незвичайне, однак їй  було неприємно бачити, як людина з великою владою публічно ставить під сумнів її навички та репутацію, яку вона будувала 20 років у ігровій індустрії.

Я бачила, як люди говорили про мене, і Метт теж підлив масла у вогонь: оскільки це не перший випадок, коли я публічно критикую колишнього роботодавця, значить, я нібито люблю драму або зі мною важко працювати. Але правда в тому, що погане ставлення в ігровій індустрії зустрічається всюди — просто я охочіше за інших говорю про це відкрито. І я роблю це в надії, що коли з ними трапиться щось подібне, інші теж не будуть мовчати.
З самого початку я твердо стояла на тому, що говорю правду. Гадаю, тепер ми всі можемо погодитися, що це підтвердилося. Метт висловив бажання виправити ситуацію між нами. Поки що я не зовсім розумію, як саме це має виглядати, і мені знадобиться час, щоб усе обміркувати. Але його вибачення я, як мінімум, приймаю.
При цьому моя позиція щодо ШІ не змінилася. Ми з Меттом явно дотримуємося різних поглядів на це питання. Як генеральний директор він несе відповідальність за наслідки використання ШІ, а разом з ним, на жаль, і його співробітники.
У наші часи щирі вибачення трапляються надто рідко, тому відмовлятися від них, коли їх пропонують, я не буду. Якщо все складеться вдало, сподіваюся, це моя остання заява з цієї теми.

Стелла Сакко

При цьому публічних вибачень від Карча поки що не пролунало. Натомість він опублікував у LinkedIn докладний допис про правила поведінки для керівників компаній. За словами голови Saber, генеральний директор не може дозволити собі відповідати на критику в тому ж тоні, навіть якщо вважає, що його несправедливо атакують.

Тим часом Saber нарешті оновила сторінку Rideshare «Stimulator» у Steam і детально розповіла про використання штучного інтелекту. В основній сюжетній кампанії застосовується генерація голосів. При цьому, за словами компанії, весь текст написаний людьми. А ось режим вільної поїздки містить діалоги, створені ШІ. До того ж, на внутрішньоігрових радіостанціях лунає суміш звичайної музики та композицій, створених штучним інтелектом. Як стверджують автори, станції з ШІ-музикою будуть позначені. Якщо гравець захоче слухати лише «натуральні» композиції, у нього буде така можливість.

Керувати кермом під нейромузику в грі Rideshare «Stimulator» можна буде на ПК (Steam), Xbox Series та PlayStation 5.

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.