Jump to content

"Батьківський контроль" в 90х

Flamersys

Recommended Posts

ps4.in.ua_1412510165__nes-console-set.jp

У наші дні батьки встановлюють блокування на доступ до ігор використовуючи прості програми. В 1990 таких програм не існувало і способи, якими батьки обмежували доступ, були трохи більш суворими.

ps4.in.ua_1412510424__5ce4c210d80bc12ff6

ps4.in.ua_1412510513__nes-lock2-600x289.

Це - "Homework First" (спочатку домашня робота) замок для відеоігор розроблений для NES. Він дуже схожий на великий замок для велосипеда. Замок встановлювався на приставку в слот для картриджів не дозволяючи вставити ваш картридж не розламавши корпус приставки, отже грати можна було тільки після зняття замка.

ps4.in.ua_1412510575__d5fd6b49ce9fe45843

Що ще більш дивно, під час рекламної кампанії з продажу замків використовували слово "Nintendonitis". В архівах EW (Entertainment weekly) мається матеріал 1990 про це: 
«Щоб запобігти" Nintendonitis "(роздратоване і нав'язливе поведінкою) Safe Care Products Inc продає Homework First, замок для ігор Nintendo, який блокує слот для картриджів. Президент Safe Care Том Лов винайшов пристрій вартістю 15,95 після того як дізнався, що 14-річний син його друга не лягав спати, а всю ніч грав в Nintendo замість того, щоб в першу чергу вчитися. Homework First отримала схвалення від педіатрів і Council for Children's Television and Media (рада по дитячому телебаченню та ЗМІ). Nintendo відмовилася співпрацювати з Ловом, але він продав приблизно 25 000 замків в магазинах іграшок і по телефону ».

Скрытый текст

1904349.png1305412.png1305413.png

DXUKUUo.giffljAs0V.giftcAthDx.gifjWukQBB.gif

DARKSlDEATH.png

Мені казали що вона садить телевізор)

І прикол в тому що в це вірив не тільки я, а і самц батьки, тобто супроводжувалось це все справжнім гнівом з їхньої сторони)))

Тільки не так і давно я дізнався що то все була брехня(((

Edited by Flamersys (see edit history)
Скрытый текст

DARKSlDEATH.png

Мне не запрещали никогда. Поэтому я с детства слепой))) Но я не жалею. Счастливое детство 90х. Именно поэтому я до сих предпочитаю консоли.

• ADMIN

що то все була брехня

Почему же, я лично спектрумом засадил два кинескопа за год :pardon:  :blackeye:

Не пишите мне в личку по вопросам форума, для этого есть раздел Работа Форума!!!

Безымянный-1.png

Почему же, я лично спектрумом засадил два кинескопа за год :pardon::blackeye:

+ скрученная головка на магнитофоне "Весна" :lol:

glu4ilo.png

@Leonovich,ну ХЗ, я багато рокыв грав на одному ТВ, спочатку на Денді, потім ще не мало на ПС1, І Я вже й не знаю від чого саме телик той здох 

Скрытый текст

DARKSlDEATH.png

• ADMIN

@BOOM, 212 с4

@Flamersys, спектрумы подключались(припаивались) напрямую к плате цветности в телевизоре

Не пишите мне в личку по вопросам форума, для этого есть раздел Работа Форума!!!

Безымянный-1.png

@Leonovich, ну, цього я не знав, думав що в антенний вхід все підключали

Скрытый текст

DARKSlDEATH.png

Ха, я вспомнил, мне отец на День Рождения подарил на телик "Весна" вроде, блок цветности. Я включаю, а Мортал разноцветный. Моей радости не было предела. Сейчас продвинутым подросткам расскажи такое...

ы у меня мышку родители прятали, чтоб не мог целиться в игорях

Зато клаву оставляли =) с тех пор могу обходиться без неё за компом, сокращениями клавиш шифтами табами альтами можно нормально управлять и так даже быстрее))))

Edited by tripledu8le (see edit history)

надо будет как нибудь купить плейстешн :D

@Звездочетка

все таки и меня таким пугали)))bsY4ENrc8CY.jpg

Я білий чоловік від 18 до 49. Мене всі слухають, навіть, якщо це повна маячня!"  © Гомер Сімпсон

funk1324.png

Sic Parvis Magna – Великое начинается с малого @ Natan Drake

@Звездочетка,

по иронии судьбы, как раз плазме вред нанести видеоиграми можно, недвижимыми элементами: меню, hud и т.д. - можно выпалить плазму))) 

Мені казали що вона садить телевізор) І прикол в тому що в це вірив не тільки я, а і самц батьки, тобто супроводжувалось це все справжнім гнівом з їхньої сторони)))

Справедливости ради, так и было. Суть в том, что, как правильно заметил Леонович, видеовход с парой костылей для СЕКАМ телеков припаивался напрямую к видеотракту, с приставки на него подавался высококонтрастный видеосигнал, который, о ужас, заставлял работать кинескоп, говоря простым языком, с полной отдачей. А так как отечественные кинескопы в принципе не могли работать на своих номинальных параметрах - получалось то, что получалось, а именно скоропостижный износ кинескопа, чему ваши родители отнюдь не были рады.

KEHT_UA.png

Leonovich, ну, цього я не знав, думав що в антенний вхід все підключали

Киноманю слушать - себя не уважать. Стелит-то он гладко, но когда начинаешь разбирать по частям сказанное - как-то вкрадывается сомнение. Это ж каким нужно было быть опущенцем, чтобы в 1998-м дрочить Денди? В то время дети скулили и выпрашивали у родителей Voodoo2 для своего ПеКа, а не блок цветности для советского телевизора.

KEHT_UA.png

Помню как-то батя пришел домой пьяный, а я за ноутом сидел играл. Походу ему показалось, что я слишком дерзско сижу и он молча вышел на площадку и выкрутил пробки. Защел в хату, а я как сидел за ноутом, так и сижу.   :trollface:  Он пару раз поклацал свет в туалете. Понял, что он сделал что смог и завалился спать.  :lol:

:фазир:

У меня забирали блок питания к денди. Я выменял запасной)

Позже уже по традиции забирали шнурок питания от пс1. Прекрасно подходит шнур от магнитофона.

askoldUA.png

Это ж каким нужно было быть опущенцем, чтобы в 1998-м дрочить Денди?

ну блін...живу я в такому місті, що про різні приставки я й не знав нічого, інтернетів то тоді не було в моїх краях. Юзав те що предоставили.

Наприклад я по тій же причині слухав не музику, а ту ж херню що й усі інші.

З запізненням мені дісталися і ПС2, і ПС3 (хоча друга і стала першою великою консолью яку я купив коли вона ще була актуальною). Ну і ще ПСП теж брав десь у 2007м.

ПК в мене теж трохи пізно зявився, але в одночас і рано для мого міста...

Але зате ПС4 я взяв доволі оперативно, ще в кінці 2013го. Те що першим у свому місті це зрозуміло,але не здивуюся якщо і першим у своїй мегапродвинутій Житомирській області)

Скрытый текст

DARKSlDEATH.png