Перейти к содержанию

Новости Критики сприйняли The Sinking City 2 краще оригіналу

Новостник

Рекомендуемые сообщения

• Новостник

Напередодні виходу  The Sinking City 2 розробники з Frogwares зняли ембарго на публікацію остаточних оглядів. Судячи з рецензій різних видань, сиквел сподобався журналістам на порядок більше, ніж перша частина.

ss_531ae06deb0827d686528d98ff36f0e214b2042c.1920x1080.thumb.jpg.7ab169630de6d5ee70897c91c5a4d537.jpg

На момент публікації новини The Sinking City 2 має в середньому 79 балів на   Metacritic (версія для PS5) та 81 бал на   OpenCritic з рекомендацією у 70 %. Багато рецензентів хвалять більш лінійний підхід до геймдизайну та акцент на елементах сюрвайвал-хоррору в дусі Resident Evil, хоча деяким не вистачило детективної складової на зараз попередніх ігор студії. Серед більш очевидних недоліків — бюджетність, анімація облич та подекуди технічні недоліки.

Ось що пишуть ЗМІ:

DualShockers — 90/100

The Sinking City 2 — майстерно створений сюрвайвал-хоррор. Сюжет, світ і персонажі захоплюють, і після першого проходження я одразу ж розпочав нову гру, бо мені хотілося затриматися в ній довше. На мій погляд, The Sinking City 2 поряд із  Resident Evil Requiem   є одним із найкращих хоррорів 2026 року, і я сподіваюся, що гра матиме успіх, бо мені не терпиться побачити, що ще Frogwares може запропонувати в цьому жанрі.
Переваги:
— Жахливий, але захопливий світ;
— Чудова бойова система та дизайн ворогів;
— Приємний головний герой;
— Цікаві головоломки та побічні завдання.
Недоліки:
— Я зіткнувся з одним вильотом десь у середині проходження;
— Другорядні персонажі дещо плоскі.

Ерік Уорнер (Eric Warner)

Wccftech — 85/100

The Sinking City 2 — це більш цілісна сюжетна пригода, у якій, як і раніше, присутній детективний елемент, хоча й у меншому обсязі, ніж в оригіналі. Незважаючи на дрібні недоліки, гра вирізняється чудовим дизайном світу, складними боями, гідними головоломками, а також по-справжньому цікавою історією з невеликим, але сильним акторським складом. Шанувальникам оригіналу може не вистачати відкритого світу та розслідувань, але компроміс і напрямок цього самостійного сиквелу особисто мені здаються правильними.
Плюси:
— Сильний геймплей сервайвал-хоррора з захоплюючим дослідженням локацій;
— Складні та напружені бої, в яких втеча іноді виявляється найкращим варіантом;
—  Густа атмосфера з відмінною графікою та звуком;
— Гідний сюжет, доповнений добре прописаними та цікавими персонажами.
Мінуси:
—  Це, звичайно, суб’єктивно, але більш лінійна структура сиквелу може розчарувати деяких шанувальників оригіналу;
— Дратівливо обмежений інвентар, який швидко заповнюється ключовими предметами.

Кріс Рей (Chris Wray)

GamesRadar+ — 80/100

The Sinking City 2 — це захоплива пригода, яка цілком може скласти конкуренцію сучасним серіалам у жанрі «виживання-хорор», таким як Resident Evil та Silent Hill. Рідкісні промахи можна пробачити, адже лавкрафтівський сеттинг добре працює, створюючи тривожні й несподівані моменти жаху, від яких так приємно здригатися.
Плюси:
— Лавкрафтівська атмосфера чудово підходить жанру сервайвал-хоррор;
— Продуманий і сучасний гейм-дизайн;
—  Непередбачувані моменти змушували мене попотіти (у хорошому сенсі).
Мінуси:
— Боси та секції з натовпами ворогів не завжди вражають;
— Деякі локації здаються незв’язними;
— Останні кілька годин трохи нудні.

Оскар Тейлор-Кент (Oscar Taylor-Kent)

Push Square — 70/100

The Sinking City 2 — вдала спроба втілити класичну формулу сервайвал-хоррору, яка сподобається тим, хто полюбляє абсурдні головоломки та напружене управління ресурсами. Проте невеликий бюджет на розробку означає, що гра не дотягує до рівня найбільших представників жанру. І все ж, незважаючи на це, Frogwares вдалося створити гідну гру в дусі Resident Evil, що, загалом, не може не радувати.
Плюси:
— Сильний геймплей у кращих традиціях жанру;
— Продумані та захопливі головоломки;
—  Управління ресурсами та інвентарем.
Недоліки:
— Незграбна анімація облич та не найкраще озвучення;
— Невелика різноманітність ворогів.

Ліам Крофт (Liam Croft)

The Wand Report — 50/100

The Sinking City 2 відходить від детективно-пригодницьких коренів першої частини та зосереджується на боях і виживанні, що може здатися нудним. Однак у грі є деякі елементи, які можуть зробити проходження цього лавкрафтівського хоррору вартим уваги, навіть якщо вони не особливо запам’ятовуються. Гадаю, гра сподобається хіба що відданим шанувальникам Лавкрафта, які прагнуть перестріляти Глибоководних посеред Аркхема.
The Sinking City 2 може бути захоплюючою грою, якщо не звертати уваги на її головні недоліки: незграбні бої, нецікаве оточення та одноманітність. Це аж ніяк не новаторська гра, але якщо вас цікавить сама концепція сервайвал-хоррору у світі Лавкрафта, то The Sinking City 2 може вас захопити. В іншому разі ви, можливо, віддасте перевагу поверненню до більш ранніх ігор  Frogwares про Шерлока Холмса — їхні розслідування, принаймні, набагато цікавіші, ніж експедиція Рафферті в космічну безодню.

Кхі Хун Чан (Khee Hoon Chan)

The Sinking City 2 вийде вже завтра, 18 серпня, на ПК (Steam  GOGEpic Games Store), PlayStation 5 та Xbox Series.

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.